Egy helyiség, két funkció: nappali és szülői háló

Séllei Lilla | 2016. Január 06.
Hogy rendezzük be a nappaliban a szülői hálót, amikor a korábbi hálószobából gyerekszoba lesz, a szülők pedig költözni kényszerülnek?

Sok pár él nappali plusz egy hálószobás lakásban, és bizony, amikor a gyerek(ek) megszületnek, akkor az addigi hálószobából gyerekszoba lesz, a szülők pedig a nappaliba költöznek. Hogyan sűrítsünk két funkciót egy helyiségbe? Hogyan szeparáljuk el a különböző funkciókat? Ebben segítünk most.

A két legegyszerűbb megoldás, ha kinyitható kanapét vásárolunk vagy egy galériaágyat állítunk a nappaliba. Akiknek nincs tériszonyuk, és ahol a belmagasság engedi, ott érdemes a galériaágyat választani. A galéria alatt elfér egy kanapé, így megmarad a nappali eredeti funkciója, de akár egy dolgozósarok is berendezhető alatta. Vásárolhatunk előre gyártott galériaágyat is, de csináltathatunk is a szobára szabottat.

A kinyitható kanapé előnye, hogy reggel gyorsan összecsukható, így napközben kanapéként funkcionál. Ha pedig ágyneműtartósat választunk, akkor a párnákkal, paplanokkal sem lesz gondunk.

Ha a tér elég nagy, és engedi, akkor akár egy franciaágyat is beállíthatunk a nappaliba. Ekkor figyeljünk rá, ha csak jelzésértékűen is, de legyen elszeparálva az ágy. Térelválasztóként használhatunk polcokat, szekrényeket, sőt függönyt is. De az ágyat akár egy megemelt dobogóra is tehetjük, így a szinteltolással különítjük el a szoba többi részétől.

Olvass még több cikket hálószoba témában itt, az NLCafén:

Galériaággyal

A galériaágyas verzióhoz a vidám sárga színt választottuk ki. Érdemes kis méretű kanapét tenni a galéria alá, így helyet takarítunk meg. Fontos, hogy többfunkciós, praktikus bútorokat vegyünk, a hagyományos dohányzóasztal helyett vásároljunk például egy ládát, amit tárolásra is használhatunk.

1. Sárga kanapé, Ikea 22 990 forint
2. Tároló láda, Butlers 79 990 forint
3. Csíkos szőnyeg, Ikea 12 990 forint
4. Madaras párna, F&F Home 2490 forint
5. Sárga ágynemű, H&M Home 5990 forint
6. Galéria ágy, Ikea 64 990 forint

Kinyitható kanapé

A kinyitható kanapé esetében szükségünk lesz éjjeliszekrényre. Hogy ez napközben ne legyen zavaró az enteriőrben, válasszunk például egy hokedlihez hasonló modellt. A kutya alakú, hazai designlámpa pedig nemcsak az esti olvasáskor lehet a szoba dísze.

1. Rózsaszín szőnyeg, Ikea 9990 forint
2. Párna, H&M Home 1290 forint
3. Éjjeliszekrény, Jysk 5000 forint
4. Kinyitható kanapéágy, Ikea 89 990 forint
5. Lámpa, Luminose 149 euró

Inspirálódj a következő nappali–hálós fotókból:

Egy helyiség, két funkció: nappali és szülői háló

Hogy rendezzük be a nappaliban a szülői hálót, amikor a korábbi hálószobából gyerekszoba lesz, a szülők pedig költözni kényszerülnek?

Exit mobile version