Bizarr és használhatatlan háztartási gépek nagyanyáink korából

nlc | 2017. Április 06.
Lőnél pisztollyal egy légyre? Mosnád a piszkos zoknit és a zsíros tányért egy gépben? Meredek elképzelések alapján készült háztartási gépek, amit a 20. század derekán világmegváltó felfedezésnek szántak.

 

Mikró méretű mosogatógép 

Szinte hihetetlen, de már az ’50-es években is volt mosogatógép, igaz, akkor még alig volt nagyobb, mint egy mikró. Kis csészéket, evőeszközöket, és alátéteket lehetett elmosogatni vele, de valljuk be, ez nem lehetett túl nagy segítség a tornyosuló edények és zsíros tepsik mellett. Ellenben remekül mutathatott, és lehetett vele dicsekedni. 

 

Pisztolyos rovarirtó 

Ha félsz a rovaroktól, bogaraktól, bárminemű ízeltlábútól, és nem mellesleg jól célzol, vagy óriás bögöly van a közeledben, amit méreténél fogva könnyű eltalálni, akkor a pisztolyos rovarirtó neked való! A sikongatva, pisztollyal a kézben rohangáló, vagy épp a fedezékből lövő háziasszonyokat magunk előtt látva az elképzelést csak díjazni tudjuk, de a használat előtt minden bizonnyal érdemes volt venni pár órát lövészetből. 

 

Mikrokonyha – minden egyben 

A General Electric rukkolt elő az úgynevezett komplett konyhával, aminek az volt a célja, hogy egy kis lakásban se kelljen nélkülözni semmit a konyhából. Ez a furcsa szerkezet mosogató, tűzhely, hűtőszekrény és tároló is volt egyben, ami egy cseppet túlzásnak tűnik, mert a sok háztartási gép kis helyen elve nem igazán működik akkor, ha olyan gépeket próbálnak összezsugorítani, amiket csak nagy méretben van értelme használni. 

 

Rádiós hűtőszekrény 

A koncepciót értjük, de sok értelme nem volt a ’40-es években feltűnt fura kombinációnak. Innovatív 2 in 1 megoldásnak szánták a hűtőszekrénybe integrált rádiót: miközben a feleség sütött-főzött, szorgoskodott, értesülhetett a világ dolgairól és receptekről a beszélő hűtőből. Persze, ugyanezt megtehették egy különálló rádióval is, így ez a forradalmi ötlet igen gyorsan eltűnt a süllyesztőben. 

 

Reggeli készítő 

Ezen az 1948-as képen egy olyan reggeli készítő csodamasinát láthatsz, aminek beépített kenyérpirítója volt, és rendelkezett egy külön kis résszel, ahol tojásos babot is készíthetett a szerkezet büszke tulajdonosa. A kérdés már csak az, hogyan is lehetett ezt a masinát tisztán tartani? Vagy épp az ízek összeérlelése volt a cél? 

 

Mosogatógép és mosógép egyben 

A fura és nem túl sikeres kombinációt 1940-ben mutatták be, de érthető módon a háziasszonyokat nem villanyozta fel. A zsíros edényeket és a piszkos zoknikat, alsóneműket egy ugyanazon gépben mosni felettébb bizarr ötletnek bizonyult, nem is volt nagy siker ez a remekbe szabott ötlet. 

 

Okos rádió 

Az ’50-es évek okos telefonja volt a S.T.C. Tymatic elnevezésű órás rádió, ami bevalljuk, nekünk tetszik! A hirdetés szerint andalító zenével segített elaludni, reggelente ébresztőként funkcionált, betáplálhattad a programjaidat, tehát korabeli szervező, tervező applikációja is volt. Ezen felül a főzéskor időzítőként is működött, és a segítségével az elfoglalt háziasszony felvehette kedvenc rádióműsoraidat is. Őszintén: kell ennél több?

 

Még több takarítási tipp az NLCafén:

Exit mobile version