Tudjuk, mire vágysz!

Ezek a leghatékonyabb takarítási praktikák

Ki ne szeretne gyorsan, de annál hatékonyabban végezni a házimunkával? Adunk ehhez néhány praktikus, ráadásul környezetbarát takarítási tippet.

Gyorsan, hatékonyan, könnyedén – ez lehet minden időhiányban szenvedő nő jelmondata a takarítási feladatokra. Nos, helyetted nem tudjuk elvégezni a házimunkát, de tudunk néhány okos és igazán praktikus, ráadásul környezetkímélő megoldást. Nagyon fontos, hogy valamennyi takarítási munkához használj gumikesztyűt kezed, bőröd óvása érdekében.

Ezek a leghatékonyabb takarítási praktikák

1. Csempék, fugák praktikus takarítása fürdőszobán, konyhában

Oldj fel 1 liter langyos vízben 2 evőkanálnyi mosószódát. Kisebb kefe, például használaton kívüli fogkefe segítségével a mosószeres vízzel takarítsd le a fugákat és csempéket. A nehezen eltávolítható szennyeződéseket hígítás nélkül dörzsöld át a mosószódával. Végül a felületet alaposan öblítsd le tiszta vízzel és puha ronggyal töröld szárazra, fényesre.

Ezek a leghatékonyabb takarítási praktikák

2. Mikrosütő tisztítása egyszerűen, könnyedén

A mikrohullámú sütőt kitakarítani általában nem könnyű feladat. Ám javaslatunkkal öt perc alatt végezhetsz a munkával. A mikró belsejében, a forgótányéron, az ajtón könnyen megtapad a zsír és egyéb szennyeződés. Ahhoz, hogy ezt pillanatok alatt eltávolítsd, mindössze egy mosogatószivacsra és 15 százalékos ecetre van szükséged. Itass fel a szivaccsal kevés ecetet, majd töröld át vele a mikró belső felületeit az ajtóval együtt. Hagyd hatni egy-két percig, majd töröld át ismét, ezúttal tiszta, nedves ronggyal, végül száraz, puha ronggyal fejezd be a takarítást. A mikró fémes részei csodásan ragyognak, de a műanyag felületek is egészen megújulnak az ecettől. Hogy kicsit érződik a szag? Sebaj, percek alatt kiszellőzik.

Ezek a leghatékonyabb takarítási praktikák

3. Sütő hatékony és praktikus takarítása

A sütő sokszor beleégett szennyeződéseit bizony nem könnyű eltávolítani. Nem ígérjük, hogy a nagyon régi lerakódásokat is tökéletesen el tudod tüntetni módszerünkkel, de az biztos, hogy sütőd új fényt kap, ha trisóval törölgeted át a belsőteret. Kevés trisót szórj alaposan átnedvesített mosogatószivacsra, majd törölgesd át vele a lerakódásokat. A makacsabb foltokat a szivacs dörzsölő felével tudod eltávolítani. Hagyhatod a kevés vízben feloldott trisót akár egész éjszakán át hatni a sütő felületein. Másnap nagyon alaposan távolítsd el a tisztítószert a sütőtérből, nedves ronggyal többször kiöblítve töröld át a felületeket. A takarítás eredményeképpen ragyogóan fényes sütőd lesz.

Ezek a leghatékonyabb takarítási praktikák

4. Penészfoltok praktikus eltávolítása

Azt kell mondjuk, egyetlen háztartásból sem hiányozhatna a gőztisztító, melynek segítségével gyorsan, könnyedén, vegyszerek nélkül szabadulhatsz meg például a zuhanyzófülkében vagy a lakás bármely részén megtelepedő penésztől. A gőztisztító forró gőzével pillanatok alatt eltűnnek a penészfoltok, ráadásul jóval lassabban telepednek meg ismét, mintha fertőtlenítőszerrel pusztítod el őket. A gőztisztítóval bármilyen egyéb szennyeződést is környezetbarát módon takaríthatsz fel, a felületek tökéletesen tiszták lesznek. Igaz, ahhoz, hogy fényesek legyenek a csempék, a kád, a padlólap, érdemes a tisztítást követően száraz ronggyal áttörölgetni őket.

További takarításról szóló cikkek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top