Otthon

Tavaszi nagytakarítás: 8 környezetbarát tipp

Mossuk le az ablakot fekete teával, tisztítsuk a fürdőszobai felületeket teafaolajjal és szódabikarbónával. A bolti vegyszerekhez képest sokkal olcsóbbak a környezetbarát megoldások. A Föld napja alkalmából összegyűjtöttünk néhányat.

A tavaszi nagytakarítás kiváló alkalom arra, hogy új, környezetbarát takarítási módszerekkel kísérletezzünk. Azt már mindenki tudja, hogy az ecet valóságos csodaszer, és a szódabikarbóna sem csak gyomorégésre vagy sütőpor helyett jó, de most tíz, kevésbé közismert tippet mutatunk a Huffington Post gyűjtése alapján.

A természetbarát tisztítószerekkel nemcsak a világot tesszük jobbá, de kíméljük a saját bőrünket, és a padlónkon csúszkáló, mindent nyalogató gyerekeket, háziállatokat is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy ezek megoldások sokszor olcsóbbak, mint a bolti szerek.

Megnézem
Összes kép (1)

Hol ünnepeljük a Föld napját?

Fővárosi Állat- és Növénykert



Szerdáig tart az állatkertben a Föld fesztivál, ahol többek között madármentő bemutató várja a látogatókat. Az óvodásoknak, iskolásoknak, családosoknak természetvédelmi vetélkedőt szerveznek, és aki akar, az állatkerti növényültetésbe is besegíthet. A sokféle program mellett természetesen nem lehet kihagyni a kéthónapos oroszlánkölyköket, az elefántbébit és a szintén nemrég született gazella, lajhár, kuszkusz és jávai langúr bébiket.




Országos Mezőgazdasági Könyvtár

A komposztálásról, a takarékosságról, a tudatos vásárlásról is többet tudhatunk meg ezen a május 11-ig látható kiállításon, ami számtalan játékkal gondolkodtatja el a résztvevőket arról, hogyan és miért teszik kockára az élhető Földet és a jövőt. A felfedezőúton a résztvevők megismerhetik a Föld országainak ökológiai lábnyomát, kiszámolhatják, hány kilométert utazik például a reggelire elfogyasztott étel a termelőtől az asztalig és hány órát töltenek a magyarok átlagosan tévézéssel naponta.



Országos szemétgyűjtési akció

Aki nem csak elgondolkozni, de tenni is szeretne, az április 3-ig csatlakozhat a Magyar Közút országos szemétgyűjtési akciójához. Most kilencedjére fognak össze önkéntesekkel azért, hogy megtisztítsák az utak környezetét, és idén is több tízezer résztvevőt várnak. Az eddigi alkalmakon közel 50 ezer köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze. A jelentkezőket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságain várják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top