250 ezres áramszámlát kapott egy rokkantnyugdíjas

nlc | 2018. Szeptember 15.
Az asszony elképzelni sem tudja, miért kapott ilyen hatalmas számlát. Kétségbeesésében már az öngyilkosság is eszébe jutott.

Új mérőóra után kapott 250 ezres számlát egy mezőhegyesi rokkantnyugdíjas – írja a Bors. Az új eszközért több mint 50 ezer forintot kellett fizetnie Hambalkó Sándorné Idának. Ezt az összeget csapták hozzá a 195 850 forinthoz, így lett majdnem 250 ezres a számlája, amit legkésőbb október 2-ig kellene törlesztenie. 

Az asszony élete kilátástalanná vált, amióta két hete kiderült, mekkora tartozása van az NKM Áramszolgáltató Zrt. felé. Nem érti, hogy fordulhatott ez elő, mert állítja: minden hónapban kifizette a számlákat. A papírok szerint a tartozást egy év alatt, tavaly április és idén április között halmozta fel. A nyugdíjas nő hajlandó fizetni, ha adnak neki egy év haladékot. „Inkább nem eszem, de áram nélkül nem maradhatok télre” – jelentette ki.

Az ügyben a bulvárlap megkereste a szolgáltatót is. Szerintük az áramot valaki biztosan igénybe vette. Lehet, hogy egy újabb nagy teljesítményű elektromos berendezést állított használatba a fogyasztó, és ez eredményezte a magas számlát.

Exit mobile version