Ez a kutyus és barátja, a süni jobbak, mint egy terapeuta

nlc | 2019. Szeptember 30.
Akár pszichiáternek is elmehetnének.

Rosie kutya és barátja, Olive, a sündisznó egy ideje már elválaszthatatlanok, mióta tulajdonosuk, a fizikoterápiás asszisztens, Victoria Wright 2014-ben örökbe fogadta őket. Az Instagram-csillag  walesi terriert és a sünit is a közeli menhelyről hozta. Ma már sokat játszanak együtt, sőt rengeteget segítenek Victoriának abban, hogy könnyebben kezelje szorongásos problémáját, amely annyira súlyossá vált, hogy a nő már a házát is félt elhagyni.

Fotó: iStock / Képünk illusztráció

Rosie nagyon rossz állapotban volt, amikor Victoria befogadta. „Szívszorító volt látni, hogy senki sem szeretné örökbe fogadni. Én viszont amint megláttam, rögtön beleszerettem” – mondta a nő. A két kis állat azóta nagyon jól megvan egymással, és hiába a sün a kisebb, mégis ő a domináns fél.

Rosie a süni társaságát jól viseli, ám nem úgy más kutyákét. Eleinte alig lehetett sétálni vinni, és még mindig nagyon ideges, de barátságos, és szeret játszani. „Amikor meglátja kutyabarátait, abszolút extázisba esik.” 

 

Rosie kutyus a sünit is nagyon jól fogadta, Olive-nak azonban legalább négy hétbe került, míg hozzászokott az új helyzethez – addig általában gombóccá tekeredett össze, ha veszélyt érzékelt. Olive egyébként nem eszik tipikus sündisznós ételeket, inkább szárított, macskáknak készült étvágygerjesztőkkel tömi a bendőjét. Ráadásul nemcsak Rosie mehet sétálni a gazdival, ugyanis Victoria készített néhány különleges tasakot, melyek melegen tartják a sünit, és még hordozható is bennük.

A két jó barát a nő szorongásait is csökkenti. „Évek óta küzdök szorongással, és eljutottam arra a pontra, hogy már nem mertem elhagyni a házat. Tavaly végre elfogadtam a segítséget, és terápiába kezdtem, de igazán csak Rosie és Olive tudott segíteni. Olyanok, mint a terápiás állatok. Mindig felvidítanak, ha letört vagyok.”

Forrás: Metro

Exit mobile version