Gasztro

Kiakasztotta követőit bolognai spagettijével a vegán anyuka

A hozzászólók szerint túlzás bolognainak nevezni a salátáját.

A lengyel Ullenka Kash életmód-tanácsadással foglalkozik, gyakran készíti el hagyományos ételek nyers vegán változatát. Receptjei és táplálkozási tanácsai igen népszerűek, amit jól mutat, hogy 127 ezer Instagram-követővel büszkélkedhet.

A háromgyerekes anyukának nemrég azonban sikerült mellényúlnia, amikor egyik bejegyzésében egy salátát készített el, bolognai spagettiként tálalva azt. Az étel alapját csíkozott római saláta adta, majd erre került egy szósz, amit paprikából, avokádóból, mogyoróból és paradicsomból készített, kurkumával, oregánóval és citromlével ízesítve.

Amikor azonban büszkén megosztotta az étel képeit a közösségi médiában, mint „Nyers vegán saláta spagetti a’la Bolognese”, követői felháborodással fogadták.

Valaki ennyivel kommentálta: „Ez. Egy. Saláta.”

Egy másik hozzászóló egyenesen hadüzenetnek nevezte az olasz kultúra és minden ellen, amit a tészta képvisel számukra.

Van, aki el tudja képzelni, hogy finom a bemutatott étel, de leszögezi, hogy ez egy saláta. „Még a bolognai közelében sincs. Mérföldekre sincs. Két egészen más bolygó” – írta a hozzászóló.

Ullenka  a Metrónak elmesélte, hogy a spagettinek titulált fogás ötlete onnan jött, hogy gyakran készített salátát, ami emlékeztette az olasz ételre, ezért kezdte el így nevezni. Az anya azt állítja, hogy nyers vegán étrendjével gyógyította meg lánya ekcémáját és fia autizmusát.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top