Egyedi dekorációk vadgesztenyéből

nlc | 2020. Szeptember 14.
Vadgesztenyéből akár teljesen ingyen vagy egészen minimális ráfordítással készíthetsz mutatós és hangulatos őszi dekorációkat. Íme, néhány ötlet.

Vadgesztenye figurák

Gyerekkorodban biztosan te is készítettél vadgesztenye-figurákat. Miért ne tennéd meg felnőttként is? Akár a magad örömére, akár közösen a gyerekekkel. Elvégre ugyanolyan jó móka, mint 30 évvel ezelőtt volt…

Fotó: Getty Images

A klasszikus gesztenyefigurákhoz semmi más nem kell, csupán pár szem gesztenye és néhány fogpiszkáló azok összeillesztéséhez, illetve a karok, lábak kialakításához.

Fotó: Getty Images

A dekorboltokban olcsón beszerezhetsz öntapadós, néhány mozdulattal felragasztható szemeket is, melyekkel aztán már „nézelődhetnek” is a gesztenyebábuk.

Fotó: Getty Images

A figurákat persze díszíthetitek természetes elemekkel is, így más, jellegzetes őszi termésekkel, például makkokkal vagy épp tűztövissel.

Fotó: Getty Images

Szintén egyszerű, de látványos megoldás, ha a bábuk „alkatrészeit” színes filcből vágjátok ki. Két szem összeillesztett gesztenyéből ezzel a technikával egy sor különféle állat kialakítható, például ez a helyes gesztenyecica.

Asztaldíszek, koszorúk

A gesztenyék ugyanakkor felnőttes lakásdíszek megalkotásához is felhasználhatók. Akár még kézügyesség nélkül is…

Fotó: Profimedia

Ehhez a dekorációhoz például semmi más nem kell, csak egy mutatós tál, melyet teleszórsz a parkban összegyűjtött vadgesztenyével. A termésnek igazán jól állnak a természetes anyagok, így ha például fatálba kerül, különösen harmonikus lesz az összhatás.

Fotó: Getty Images

Ha van otthon egy szép üvegedényed – a formás, ugyanakkor minimalista, színtelen darabok a a legszuperebbek a célra – szimplán csak töltsd meg vadgesztenyével, esetleg vegyesen más őszi termésekkel! További díszítést ez sem igényel, sőt, az inkább csak rontana rajta.

Fotó: Getty Images

A fonott kosárkák szintén kiválóan passzolnak a vadgesztenyéhez. A kompozíció közepén pedig akár egy gyertyát, mécsest is elhelyezhetsz. Figyelj ugyanakkor arra, hogy a lángot ne hagyd őrizetlenül, hiszen ezek a száraz, természetes anyagok gyúlékonyak lehetnek.

Fotó: Getty Images

Az őszi hangulatú díszkoszorúkon is ott a helye a vadgesztenyének. A koszorúalapra ragasztópisztoly segítségével rögzítheted a terméseket, melyekből akár néhány szem is elegendő…

Fotó: Getty Images

De megteheted azt is, hogy a koszorú teljes vagy majdnem teljes felületét vadgesztenyével, illetve más termésekkel – például dióhéjjal – borítod be. 

Fotó: Getty Images

Abban az esetben viszont, ha inkább nem szeretnél ragasztgatni, egyszerűbben is készíthetsz gesztenyekoszorút: a szemeket lyukaszd át, majd fűzd fel egy 30-40 centiméteres átmérőjű drótkarikára! A gesztenyék közé kerülhetnek még levelek, illetve a koszorút még egy masnival is felturbózhatod.

Még több őszi dekoráció

Exit mobile version