Végtelenül egyszerű téli dekorációk, amiket 5 perc elkészíteni

K.G. | 2020. November 28.
A téli dekoráció mindig a karácsonyra készülődés jegyében történik, de nem kell, hogy csicsás legyen, inkább maradjunk a minimál dekorálásnál.

Ha téli dekorációról beszélünk, akkor leginkább a karácsonyi dekorról van szó. A tél erről szól: amikor nem épp karácsonyozunk, akkor az ünnepre készülünk. Ezért a téli dekoráció is ebben a szellemben készül, még akkor is, ha amúgy hónapokra van még a karácsony. A téli dekoráció fő elemei, ha a minimalista irányt szeretnénk követni, akkor a termések és a faágak mentén mozog, meg persze az egyszerű formák, stilizált rénszarvasok, és a színekkel való játék jellemzi. Nem csupán ide-oda akasztható, tűzhető dekorációkban gondolkodunk, hanem az egész lakás hangulatát átvarázsolhatjuk télivé a jól megválasztott textilekkel, takarókkal, párnahuzatokkal.

A téli színek

A színtrendek minden évben változnak, de szerencsére azért a téli színek esetében nem nagyon nyúlhatunk mellé, ha a tavalyi holmikat vesszük elő. 2020-ban is divatos téli szín a lakberendezésben a fehér, szürke és a bézs, mint tavaly, csak most csatlakoztak a még sötétebb színek is a palettához: jöhet a fekete, hamvas zöld, vörös és tengerkék árnyalatok kavalkádja. Az biztos, hogy azzal nem foghatunk mellé, ha pasztellszínekkel téliesítjük a dekorációnkat.

téli dekoráció sárga

A textilekkel lehet játszani, és így minimális költséggel létrehozni a téli hangulatot (Kép: Unsplash)

téli dekoráció piros

A vörös is a tél slágerszínei közé tartozik, megtöri a sok fehér és bézs árnyalatot. Egy jó szőrös textil mindig remek választás a téli dekorációban (Kép: Unsplash)

téli dekoráció fa

Ügyesebb kezűek behozhatják a téli hangulatot egy fárönkökből készült szarvassal, de a szomorúságot inkább hagyjuk a lakáson kívül (Kép: Unsplash)

téli dekoráció kék

A fekete és a sárga jól megfér egymás mellett a téli hangulatban (Kép: Pexels)

téli dekoráció szarvas

A falon megjelenik a zöld szín, bár egy téli szezon kedvéért nem ajánljuk, hogy teljesen átfesd a lakást. Elég egy szép gyertya is az asztalra, amivel máris téli hangulatot keltesz (Kép: Pexels)

Ízlés szerint

2020-ban a slágerszínek közé tartozik a pink és a mustársárga is, nyugodtan használd ezeket is a téli dekorációhoz, ha az élénkebb színeket kedveled.

A karácsony az év ünnepe

Bár sokakat idegesít, hogy minek kell már októberben elkezdeni a karácsonyozást, de ez van, a karácsony sok szempontból tényleg az év ünnepe, így aztán a lakás téli dekorálásából sem maradhat ki. Nemcsak a kereskedők miatt kezdődik korán a felkészülés, hanem a lelkünknek is szüksége van arra, hogy elengedje ezt az évet, és várakozva tekintsen egy jobb jövő felé. Ennek a része a dekoráció is, amivel a szívünket öltöztetjük ünnepi díszbe. Ez persze nem azt jelenti, hogy az egész lakást le kell fújni arannyal és megszórni egy kis csillámporos csicsával, hanem okosan, letisztultan érdemes inkább megválogatni, milyen dekort engedünk az életterünkbe. A minimalista irányt követve nem lesz hivalkodó és megterhelő a sok díszítés. Meríts ötleteket a galériából:

téli dekoráció vörös

A kék és a vörös téli színeket csempésznek a lakásba (Kép: Unsplash)

téli dekoráció arany

Végtelenül egyszerű elkészíteni ezt a dekorációt: fújd le arany festékkel a leveleket és ragaszd fel a falra (Kép: Unsplash)

téli dekoráció korcsolya

Zseniális dekoráció: a régi, kiszuperált korcsolyából legyen ajtódísz! (Kép: Unsplash)

téli dekoráció koszorú

A legegyszerűbb koszorú: a karikára erősítünk pár fenyőágat és levelet, és felakasztjuk a falra vagy az ajtóra (Kép: Unsplash)

téli dekoráció natúr

Eltekintve az ajándékoktól, az egyszerű koszorú és a szőrmés textil abszolút beleillik a téli dekorációk sorába karácsony előtt is (Kép: Unsplash)

téli dekoráció rén

Óriási kedvencünk ez az egyszerű rénszarvas mézeskalács, amit egy kék székre lógattak! (Kép: Unsplash)

téli dekoráció termés

A téli növényekkel dekorálás minden évben sláger (Kép: Unsplash)

téli dekoráció toboz

Gyűjts tobozokat, diókat! Tálba rendezve, lefestve fehérre máris kész a téli dekoráció (Kép: Unsplash)

Tudjuk, mit főzöl idén karácsonyra

Exit mobile version