Rakonczay Gábor újabb extrém kihívásba vágott bele

nlc | 2021. Május 03.
Hét nap alatt több mint 700 kilométert fut Rakonczay Gábor, aki keresztben átfutja Magyarországot.

Rakonczay Gábor extrémsportoló legutóbb egy SUP-pal szerette volna átevezni az Atlanti-óceánt, de hat nappal az indulás után életveszélyes állapotba került, és kénytelen volt feladni a túrát.

Úgy tűnik, a 39 éves extrémsportoló nem tud nyugton ülni, és máris belevágott egy újabb embert próbáló kalandba: a Magyar Sport napja alkalmából hosszában átfutja az országot. 7 nap alatt 730 kilométert fog megtenni, vagyis naponta átlagosan 100 kilométert – majdnem 2,5 maratoni távot – kell teljesítenie.

Rakonczay Gábor pénteken már el is indult Garbolcról, ország legkeletibb településéről:

Hétfőn, cikkünk megírásakor Gábor túl van a harmadik napon, és közeledett Budapesthez, ahol a 4. napra tervezett útszakasz véget ér.

„Ha valakinek van kedve pár percre vagy pár kilométerre becsatlakozni, annak egész biztosan nagyon fogunk örülni!” – olvasható a sportoló Facebookján, így aki ráér, együtt futhat Rakonczay Gáborral. Az akcióval a mozgás és a sport fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

A cél az ország legnyugatibb települése, Felsőszölnök, ahová a tervek szerint május 6-án, a Magyar Sport napján érkezik. Gábor aktuális helyzetét ezen a térképen lehet nyomon követni.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Rakonczay Gábor az nlc-n:

Exit mobile version