Idén is keresik az Év fagylaltját, új kategóriával bővült a verseny

S. Z. | 2021. Június 01.
A vadászati világkiállítás miatt meghirdetett Erdő-mező ízei kategóriában a szarvasgomba és a kapor is ajánlott alapanyag az Év fagylaltja versenyben.

Idén is meghirdeti az Év Fagylaltja versenyt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Bár a járvány miatt a fesztivál jellegű rendezvényük ebben az évben is elmarad, a kézműves fagylaltok kétfordulós versenyét megtartják.

A verseny célja a klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. Három kategóriában lehet nevezni az Év fagylaltja címre:

Az Erdő-mező ízei kategóriát az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére hirdették meg, ebben cukrászdák és fagylaltozók nevezhetnek. Olyan fagylaltokat várnak, melyek jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek.

Felhasználásra javasolt alapanyagok:

A regionális döntők után az ipartestület székházában rendezik az országos döntőt. Nevezni június 15-ig lehet, az országos döntőt július 5-én tartják.

(Kiemelt kép: MTI / Ujvári Sándor)

A korábbi győztesek:

Exit mobile version