Megvett egy lepukkant Spar boltot, álomotthont varázsolt belőle

Á.K. | 2021. Június 17.
Elizabeth Williams egy szörnyű állapotban lévő egykori Spart nézett ki magának, ugyanis eldöntötte, hogy átalakítja otthonos családi házzá.

A kicsi és lepukkant élelmiszerboltot a walesi Porthcawlban árulták, és valószínűleg a tulajdonosa sem gondolta volna, hogy valakinek eszébe jut, hogy családi házzá alakítsa az épületet. Az 55 éves Elizabeth Williams azonban meglátta benne a fantáziát, és hét teljes hónapot töltött azzal, hogy egy pompás kis házat faragjon a kissé barátságtalan kinézetű élelmiszerboltból.

A ház, amikor még Spar bolt volt (fotó: Elizabeth Williams)

Az egykori Spar az átalakítás után (fotó: Thompsons Estate Agents)

Williams szerint az épület borzalmas állapotban volt, sötét volt és nedves, és a barátai eleinte teljesen hülyének nézték, hogy pont ebből a helyből akar otthont építeni. A szomszédos házak tulajdonosai ugyanakkor örültek, hogy valaki kezd valami hasznosat ezzel a csúnya épülettel. Az átalakítás persze óriási volt, szinte mindent át kellett alakítani, és Elizabethnek a hatóságoknál azt is el kellett érnie, hogy átminősítsék a helyet lakóházzá. Mivel a Spar hozzá volt építve a szomszédos lakóházhoz, az elválasztásról is gondoskodnia kellett, és a ház terveibe is beleszólása volt az önkormányzatnak. Végül a legnagyobb gondot nem ez, hanem a koronavírus-járvány jelentette, ami lassította és drágította a munkálatokat, sokszor ugyanis alapanyaghiánnyal kellett megküzdeniük. A végső design egy csónakházra hasonlít szándékosan, és sikerült benne három hálószobát, és egy nagy, nyitott konyhás nappalit kialakítaniuk. Az ingatlant értékessé teszi, hogy nagyon közel van a tengerhez. Az átalakítás után a ház jelenleg félmillió angol fontos ér a piacon. A házról készült többi fotót a ladbible cikkében találod.

Lakásátalakításokról az nlc-n:

Exit mobile version