Szankciókkal sújtják az orosz külügyminiszter luxusban élő mostohalányát

S. Z. | 2022. Március 24.
Polina Kovaleva, Lavrov orosz külügyminiszter mostohalánya luxusban él Londonban, de most őt is szankciókkal sújtják.

Az orosz oligarchákat érintő nyugati szankciók legújabb célpontja Szergej Lavrov mostohalánya, a London elit negyedében, fényűző körülmények között élő Polina Kovaleva, aki most kellemetlen helyzetbe került – írja a Daily Mail nyomán a 24.hu.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megbeszélést folytat Peter Maurerrel, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) svájci elnökével Moszkvában 2022. március 24-én (Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Kirill Kudrjavcev)

A 26 éves Kovaleva korábban egy bristoli bentlakásos magániskolába járt, majd a Loughborough Egyetemen szerzett közgazdasági diplomát. Később a londoni Imperial College-ban végzett közgazdaságtan és üzleti stratégia szakon. Dolgozott a Gazpromnak is, az orosz energiaipari óriásvállalatnak is, állítólag fúziókban és felvásárlásokban működött közre.

Kovaleva egy olyan házban él Londonban, amelynek 44 millió font (2 milliárd forint) a piaci értéke.

Rejtély, hogy ki fizette a házvásárlást, ráadásul az akkor csupán 21 éves nő hitel nélkül fizette ki a hatalmas összeget 2016-ban a Kensington High Streeten található ingatlanért.

Korábban a nyugat-londoni Holland Parkban élt, az akkori lakása az orosz nagykövetség tulajdona volt.

A múlt hét végén a luxuslakása előtt tüntetők gyűltek össze, és Polina fotója mellett olyan megszégyenítő transzparenseket emeltek a magasba, mint például hogy „Egy bűnöző lánya”.

A nő édesanyja Szvetlana Poljakova, aki az orosz külügyminisztériumban dolgozik, és már 20 éve Lavrov külügyminiszter szeretőjeként tartják számon.

Exit mobile version