Ezek a legellenállóbb balkonvirágok – neked is lehet virágos a teraszod!

Bagaméri Viki | 2023. Április 06.
Tévedsz, ha azt gondolod, hogy csak a napsütötte, tágas teraszok borulhatnak virágba tavasztól! Ezek a növények kevéssel is beérik, így akkor is meghálálják a gondoskodást, ha nem vagy aranyérmes kertész!

Szerencsére több is akad azokból a mutatós növényekből, amelyeknek nincsenek különösebben nagy igényeik, ezért árnyékos, félárnyékos helyen is jól érzik magukat, és azt sem veszik zokon, ha olykor-olykor kimegy a fejedből a viráglocsolás

Cserépben vagy balkonládában is elhelyezheted ezeket, és ha kellően kitartó vagy, rövidesen virágokkal hálálják meg mindazt, amit értük teszel. Azért is szerencsés ezek közül válogatnod, mert a szeszélyes áprilisi időjárás sem fog ki rajtuk: hiába tűnik úgy nap közben, hogy visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz, olykor még lehet csípős hideg éjjel és a hajnali órákban, aminek nem örül mindegyik növény. 

A kérdés már csak az, milyen színű virágot álmodtál meg a teraszra! Mutatjuk a legszebb árnyalatokat, meglátod, nem is olyan könnyű kiválasztani a legszebbet. Mondjuk nem is kötelező megállni egynél!

Körömvirág nevelése teraszon

A narancsszínű körömvirág igazán hálás a gondoskodásért: szereti ugyan a napfényt, de akkor is boldogan virágzik, ha kicsit mostohábbak a körülmények. Magról ültetve sem nagy kunszt virágzásra bírni, és ha egyszer rákezdett, szinte egész nyáron, sőt ősszel is folytatja! (Fotó: Getty Images)

Hunyorka gondozása

A hunyor nem bánja, ha nincs nagy meleg és állandó fényár, ebből adódóan virágait is kora tavasszal hozza. Nagyon változatos színekkel lephet meg, virágai lehetnek pirosak, fehérek, rózsaszínek, sárgák, de akár zöldek, cirmosak, sőt feketék is! (Fotó: Getty Images)

Szagosmüge gondozása

A szagosmüge kimondottan illatos virágokat hoz, még akkor is, ha kevés napfény éri. Könnyen és gyorsan szaporítható, kis igényű és igazán ellenálló növény, így akkor is okozhat sikerélményt, ha nem vagy túl ügyes vagy gyakorlott kertész. (Fotó: Getty Images)

Tűzeső gondozása

A tűzeső színpompás levelei csodás látványt nyújtanak: ezüst, bronz, mélypiros és lila árnyalatúak is lehetnek. Kifejezetten igényli az árnyas, párás környezetet, ahol rózsaszínes-fehéres virágokat is hoz, de az igazi látványosságot levelei szolgáltatják! (Fotó: Getty Images)

Virágzó hortenzia

A hortenziák családjába több növényvariáció is tartozik, amelyek között található kevésbé kényes is. Az Endless Summer jól tűri az alacsony hőmérsékletet és napfényből sincs szüksége túl sokra ahhoz, hogy virágba boruljon. (Fotó: Getty Images)

Nyitókép: Getty Images

Exit mobile version