nlc.hu
Életmód

Fagyálló balkonnövények

6 balkonnövény, amit nem nyír ki a téli fagy

Mi mással lehetne jobban feldobni a tél sötét és borongós hónapjait, mint egy színes, téli növényekkel teli erkéllyel?

Megmutatjuk a kedvenc növényeinket, amelyek mindegyike alkalmas arra, hogy balkonon, erkélyen színesítsék a téli szürkeséget. Lehet, hogy beköszöntött a tél, de ezzel a kis kollekcióval az erkélyre költözhet a szépség és színkavalkád hidegben is.

1. Magyal

Magyal (Kép: Getty Images)

Magyal (Kép: Getty Images)

Fényes, szúrós, sötétzöld leveleivel és élénkpiros bogyóival a magyal a téli erkély elengedhetetlen kelléke, közben pedig még a karácsonyi koszorúkhoz és füzérekhez is bőséges alapanyagot biztosít. Tedd a balkonod a környék legvonzóbb balkonjává az idei téli szezonban ezzel a növénnyel! A magyal túléli a kemény hideget, és bogyói gyakran még a tél végén is megmaradnak – vagy amíg az éhes madarak el nem fogyasztják őket.

2. Örökzöld hanga

Örökzöld hanga (Kép: Getty Images)

Örökzöld hanga (Kép: Getty Images)

Az örökzöld, kicsi, könnyen termeszthető és hosszan virágzó örökzöld hanga tökéletes növény arra, hogy feldobja az erkélyt, amikor beköszöntenek a hideg és szürke napok. Ez a növény nagyon ellenálló, a széltől és esőtől függetlenül is virágba borul. Ültesd az örökzöld hangát balkonládába az erkélyen, és gyönyörködj benne, ahogy minden évben a fehér, lila és rózsaszín csodálatos árnyalataiban tér vissza.

3. Japán dérbabér

Japán dérbabér (Kép: Getty Images)

Japán dérbabér (Kép: Getty Images)

A japán dérbabér fényes levelű, a növényt rózsaszín, sötétvörös bimbófürtök borítják, melyek egész télen át kitartanak, amíg tavasszal fehér-rózsaszín virágokká nem nyílnak. Ez a szívós, problémamentes növény ideális a kezdő balkonkertészek számára. Ha a balkonod nem különösebben napos, a japán dérbabér akkor is remek választás, ugyanis kedveli az árnyékos helyeket is.

4. Hunyor

Hunyor (Kép: Getty Images)

Hunyor (Kép: Getty Images)

Nem túl sok növény virágzik télvíz idején, a legnagyobb hidegben, ám sem a fagy, sem a hó nem jelent problémát a hunyornak. Az egyik kedvenc, szívós, örökzöld évelő növényünk az év leghidegebb időszakában is jól érzi magát. Elegáns virágaival és sötétzöld leveleivel kétségtelenül az egyik legszebb növény, amely télen feldobja az erkélyt.

5. Tűzgyöngyvirág

Tűzgyöngyvirág (Kép: Getty Images)

Tűzgyöngyvirág (Kép: Getty Images)

Ha téli növényeket keresel, a tűzgyöngyvirág (tűzeső) elengedhetetlen lakója lesz az erkélynek. Ennek az örökzöld növénynek a levelei hullámosak, fodrosak, fényes borostyán színűek, alul kis rózsaszín színezékkel, úgyhogy tökéletes választás a téli erkély és a szürke hétköznapok színesítésére. Jól bírja az árnyékos helyeket, a nyár folyamán pedig fehér virágokat is hoz, amelyek gyönyörű látványt nyújtanak.

6. Téli árvácska

Téli árvácska (Kép: Getty Images)

Téli árvácska (Kép: Getty Images)

A téli árvácska kifejezetten alkalmas arra, hogy túlélje a fagyos időjárást, és bár szélsőséges körülmények között kissé lekókadhat, ahogy emelkedik a hőmérséklet, úgy tér magához a növény is. Színes szirmaival a téli árvácska remek választás az erkélyre. Ha megfelelően ültetjük és gondozzuk, jövő télen is visszatér, hogy színt hozzon a téli életünkbe.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top