Ha így gondozod az orchideát, ontani fogja a virágokat

Bagaméri Viki | 2024. Január 20.
Az orchidea egyáltalán nem nevezhető igénytelen növénynek, ez azonban nem jelenti azt, hogy halálra van ítélve, ha hozzád kerül.

Igaz, hogy a kezdő növénytartók inkább nemet mondanak az orchidea gondozására, mert azt hiszik, ördöngösség életben tartani és virágzásra bírni ezt a szobanövényt

Fotó: Getty Images – Dmitriy Sidor

Nem téved nagyot, aki azt gondolja, hogy a mesés árnyalatokban szirmokat bontó orchidea kényes növény, sietve hozzátesszük azonban azt is, hogy a gondoskodást mindig meghálálja. Ha lankadni kezdene a lelkesedésed orchidea-ügyben, gondolj arra, hogy olykor a szabadban is megél ez a csodaszép virág!

Fontos a jó kezdet

Ahhoz, hogy kezdőknél is jó esélyekkel induljon az orchidea, lényeges, hogy erős, egészséges növényt vegyél magadhoz. Időnként bele lehet futni olyan leárazott darabokba, amiket kis túlzással a biztos halál torkából kell visszahozni, ami van, hogy a gyakorlott orchideatartóknak sem sikerül.

Ha szereted a kihívásokat, akkor persze hazaviheted ezeket a jobb sorsra érdemes növényeket is, de semmiképp se éld meg személyes kudarcként, ha mégis kileheli a lelkét. Az alábbi orchidea-tippeket megszívlelve jelentősen növelheted az esélyét annak, hogy jó barátságban legyél az orchideákkal!

orchidea gondozasa (1)
orchidea gondozasa (2)
orchidea gondozasa (3)
orchidea gondozasa (4)
orchidea gondozasa (5)
orchidea gondozasa (11)
orchidea gondozasa (9)
orchidea gondozasa (10)

Nyitókép: Getty Images – Maryviolet

Exit mobile version