Ebben a hat váratlan helyzetben jól jön a lakásbiztosítás

Vad Rózsa | 2024. Március 21.
Az Allianz összeszedte, mely esetekben ad hatalmas segítséget egy komoly lakásbiztosítás.

A jól megválasztott lakásbiztosítás akkor is segítség és olyan tárgyakra is fedezetet nyújthat, amire talán nem is gondolnánk. Az Allianz jellegzetes helyzeteket gyűjtött össze, hogy megkönnyítse azok döntését, akik élnének a lehetőséggel, és márciusban – a szerződési évfordulótól függetlenül – költségmentesen felmondanák meglévő lakásbiztosítási szerződésüket egy kedvezőbb konstrukció kedvéért.

1. Gyerekek vagy háziállatok okozta kár

A jó lakásbiztosításnak a felelősségbiztosítás is része. Ha például focizó gyerekünk megtépázza a szomszéd kertjében lévő tuját, esetleg betöri az ablakát, az okozott kárt a biztosító fizetheti ki. Akkor is kapóra jön a felelősségbiztosítási komponens, ha a kutyánk megharap valakit, vagy kiszaladva az útra, balesetet okoz. Ilyen esetekben kiskorú gyerek gondozójaként, illetve a háziállat tartójaként mi vagyunk a felelősek a cselekedeteikért. Szerencsésebb előre kivédeni az ilyen helyzetekkel járó anyagi károkat.

2. Céges eszközök home office-ban

Otthonról történő munkavégzésünk során lakásunkban tartjuk az alapvetően az irodában tárolt eszközöket. Ezekre is érdemes kiterjeszteni a biztosítási védelmet, mert előfordulhat, hogy egy beázás miatt a céges laptop is károsodik, vagy egy betörés során ellopják. A megfelelő lakásbiztosítás fontos eleme a felelős őrzés címén nálunk lévő tárgyakra szóló fedezet. Baj esetén tetemes anyagi kárt kerülhetünk el, ha bekövetkezik a baj.

3. Vandalizmus és graffiti

Tapasztalatok szerint egy nehezen mozdítható tárgy vagy berendezés pusztán amiatt is rongálás áldozata lehet, mert a csalódott betörő nem tudja sem kinyitni, sem magával vinni. Ha az eszközhöz kívülről is hozzá lehet férni, – például bejárati vagy garázsajtó – előfordulhat, hogy valaki szórakozásból okoz benne kár. A javítás vagy a csere tetemes költségét viszont megtérítheti egy gondosan kiválasztott lakásbiztosítás. A biztosító arra a kárra is fedezetet nyújthat, ha valaki összefesti, összefirkálja a biztosított épület külső falát vagy burkolatait.

4. Ideiglenes lakás bérleti díja

Ha ideiglenesen lakhatatlanná válik az otthonunk, jellemzően rokonoknál-barátoknál húzzuk meg magunkat a helyreállítás idejére, pedig az átmeneti időre lakást is bérelhetünk. Ha jól választottunk lakásbiztosítást, akkor az a kár összege mellett az ideiglenes albérlet árát is fedezi, a szerződésben meghatározott összegig.

5. Csőtörés miatt elfolyó víz

Az Allianz szerint minden harmadik kárbejelentés oka csőtörés, ez számít a leggyakoribb károknak. Ha a csőtörés látványos, akkor viszonylag hamar fény derül rá, alattomosabb esetben viszont csak hosszabb idő elteltével válik láthatóvá a probléma. A jó lakásbiztosítás nem csupán az ingóságban és az épületben keletkezett károkat térítheti meg, hanem az elfolyt víz miatti többletdíjat is. Gondoljunk bele, mennyi víz folyhat el egy kéthetes nyaralás alatt…

+1 Apró, de annál bosszantóbb ügyek

Egy lakásbiztosítás garantálhatja az albérlők saját tárgyainak védelmét is, amire a tulajdonos által kötött lakásbiztosítás biztosan nem nyújt fedezetet. Jól jöhet a biztosításhoz járó asszisztenciaszolgáltatás, ha például nem tudunk bejutni az otthonunkba, mert beletört a kulcs a zárba. Ilyenkor a biztosító szervezheti meg számunkra a gyors javítást, zárcserét, és még a szakember munkadíját is fedezheti. A hasonló kellemetlen meglepetések kivédéséhez nyújt az Allianz átfogó, számos helyzetben segítséget jelentő lakásbiztosítási szolgáltatást – olyan biztosítási eseményekre is, amelyekre talán elsőre nem is feltétlenül gondolnánk, például egy rövidzárlatra, amely az otthoni elektronikai eszközökben okozhat jelentős károkat.

Exit mobile version