Még nincs késő elültetni: 7 egynyári virág, aminek még idén élvezheted a látványát

D. A. | 2024. Július 06.
Ha olyan virágokat keresel, amik idén nyáron még labdába rúghatnak, akkor a következőket ajánljuk a figyelmedbe. Színesek, szépek és vonzzák a tekintetet.

Bár már júliust írunk, még nincs késő a kertet vagy a balkont igazán feltuningolni szép virágokkal. A következő egynyári növények túlmutatnak a muskátli-petúnia-levendula szentháromságon, de ez nem jelenti, hogy kevesebbet érnének. A legtöbbet magról is elvetheted, persze ahhoz, hogy minél hamarabb legyen eredmény mi mégis inkább a gyökeres változatot ajánljuk, így akár néhány héten belül élvezheted már a lenyűgöző látványt.

rezvirag

A rézvirág imádja a meleget, ezért ez az éghajlat nagyon is kedvez neki. Nyár végén és egész ősszel lehet élvezni a látványát. (Fotó: Depositphotos)

Büdöske

Ha a büdöskét most elülteted, augusztusra már egészen szép virágzásnak lehetsz szemtanúja. Ráadásul ez a virág egyszerűen kiirthatatlan, szóval akár a reggeli fagyok beálltáig számolhatsz vele. (Fotó: Depositphotos)

Hibiszkusz

A hibiszkusz átlagosan 2-3 hónapig hoz újabb és újabb virágokat, úgyhogy augusztustól októberig virágozhat. (Fotó: Depositphotos)

Tölcsérvirág

A tölcsérvirág nem véletlenül olyan népszerű: az első fagyokig folyamatosan hozza a virágokat. Teraszra és balkonra is ideális választás. (Fotó: Depositphotos)

Ördögszem

Az ördögszem tipikusan olyan, amit magról is elültethetsz, de ha gyorsabban szeretnéd, hogy virágozni kezdjen, akkor érdemes már gyökeres növényt venni és azt nevelni. (Fotó: Depositphotos)

Szamárkenyér

A szamárkenyér virágzási ideje nyár közepétől őszig tart, és különleges megjelenésének köszönhetően a kert legszebb éke lesz még akkor is, mikor már minden szín kezd őszibe hajlani. (Fotó: Depositphotos)

Kasvirág

A kasvirág százszorszépes megjelenésével egész nyáron hozza az újabb és újabb virágokat. Ezt sincs késő tőről elültetni. (Fotó: Depositphotos)

via

Exit mobile version