Megtalálták az alvajáró kislányt, több mint 3 kilométert tett meg öntudatlanul pizsamában

F.C. | 2024. Október 05.
Már kihűlésközeli állapotban volt, mikor rábukkantak.

A Louisiana állambeli Shreveport közelében példás összefogással találták meg azt a 10 éves kislányt, aki öntudatlan állapotban tévedt el a közeli erdőben. Hihetetlen, hogy több mint 3 kilométert tett meg öntudatlanul!

Korábban is volt példa arra, hogy Peyton Saintignan alvás közben felkelt, és elmászkált, de még sosem ment az otthonán kívülre. A rendőrök a település Facebook-csoportján keresztül, illetve a helyi média közreműködésével mozgósítottak önkénteseket. Hamarosan több százan indultak el a hideg éjszakában a pizsamát és papucsot viselő gyermek felkutatására. 

A keresésbe vadőrök is bekapcsolódtak, és másnap délelőtt az összes környékbeli vadkamera videokártyáját ellenőrizték. Az egyiken meglátták a tempós léptekkel haladó Peytont, így a rendőrök számára világossá vált, hogy a gyerek messzebbre mehetett, mint ahogy azt feltételezték. Egy éjjellátó kamerával felszerelt drónnal kutattak tovább, amerre a vadkamera felvétele alapján a kislány haladt, és másnap este egy tisztáson pillantotta meg a fekvő gyereket az eszköz.

A rendőrök rögtön továbbították a pontos koordinátákat a keresőcsapatoknak. Amint rátaláltak, rögtön betakarták a kihűlésközeli állapotban lévő kislányt, akinek – a folyadékhiánytól és pár szúnyogcsípéstől eltekintve – nem lett semmi baja.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version