6 növény, ha kezdőként szobadzsungelre vágysz

R. V. | 2024. Október 20.
Te vagy az az ember, akinek meggyőződése, hogy hozzá a szobanövények csak halni járnak? Egy igazi virágtemető vagy? Ideje ezen változtatni!

Egy kis zöld a legkönnyebb módja annak, hogy feldobd az élettered. Csakhogy vagyunk páran, akik évek állandó próbálkozása után feladták ezt a lehetetlennek tűnő küldetést, lévén, hogy az összes szobanövényüket kinyírták. Vannak azonban olyan virágok, amiket még tutira nem próbáltál – akkor ugyanis már lett volna sikerélményed. Az alábbi galériában összeszedtük a legkevesebb figyelmet igénylő, strapabíró növényeket, hogy végre neked is szép, zöld szobadzsungeled legyen otthon.

Hegyescsúcsú futóka nlc

A hegyescsúcsú futóka neve is jelzi, hogy legjobban a magasabb felületeken mutat jól - ha egyszer elkezdenek nőni a levelei. Ezt kezdőként is könnyen elérheted, ugyanis nem bánja, ha néha kihagyod az öntözést, gyorsan nő és cserébe csak annyit kér, hogy legalább közepesen megvilágított pontra helyezd. (Fotó: Firn/Getty Images)

Rákvirág nlc

A rózsaszínes levelű rákvirág kevés munkával nagy változást hoz a környezetedbe. És nemcsak azért, mert csodaszép, hanem mert légtisztító hatása van méregtelenítő tulajdonságainak, és annak köszönhetően, hogy éjjelente szén-dioxidot szív magába. (Fotó: Fasai Budkaew/Getty Images)

Agglegénypálma nlc

Száraz és párás környezetet egyaránt kedvel az agglegénypálma, viszont szereti kerülni a közvetlen fényt. Ezért a lakás egy árnyékosabb részén válik majd igazán a legjobb barátoddá. (Fotó: Alexandr Kolesnikov/Getty Images)

Tarka sárkányfa nlc

A kéttónusú tarka sárkányfa nem igényel sok törődést. Heti egy locsolással megúszod a gondozását.(Fotó: CoinUp/Getty Images)

Vitorlavirág nlc

A vitorlavirágot azért is szeretjük, mert amellett, hogy gyönyörűen zöldell, időről időre ilyen szép, fehér virága is lesz. Elviseli az árnyékosabb helyeket is, emellett ő is légtisztító hatású növény. (Fotó: Grumpy Cow Studios/Getty Images)

Pénzlevelű pilea nlc

Mivel ilyen cuki, kerek, érmeformájú levelei vannak, nem meglepő, miről kapta a nevét a pénzlevelű pilea. Eléggé önellátó növény. Annyit kell tenned, hogy közvetlen napfényben tartod, és nagyjából heti egyszer megöntözöd. (Fotó: Dima Berlin/Getty Images)

via

Exit mobile version