nlc.hu
Otthon

Illatos virágú szobanövények

6 mesés illatú szobanövény, amit érdemes az otthonodba költöztetni

Nem nagy ördöngösség virágzásra bírni ezeket az illatozó növényeket, amik nemcsak nyáron, hanem bármely évszakban csodás illattal töltik meg az otthonodat!

A vágott virágok között szép számmal akadnak olyanok, amelyek igazán illatosak, sőt, némelyikük, például a liliom a kelleténél intenzívebb illatot is áraszt. A cserepes növények között is találhatók olyanok, amik kevésbé tolakodóak, és sokkal tartósabban illatoznak, mint a vázába állított virágok.

illatos szobanövény, gardénia

A legillatosabb szobanövények

Nagyszerű ezekben a cserepes szobanövényekben, hogy némelyiküket még virágzásra sem kell bírni, mert anélkül is kellemes illat lengi őket körül, valahogy úgy, mintha folyamatosan aromalámpával párologtatnál az otthonodban.

Ha nem is mindegyikre, de az aromásabb fűszernövényekre igaz, hogy a lakásillatosításon túl ételekbe, italokba is keverheted egyes részeiket, így igazán sokoldalúan használhatod őket. Egészen biztos, hogy az alább csokorba gyűjtött növények között te is megtalálod azt, amelyiket szívesen beköltöztetnéd az otthonodba!

Megnézem
Összes kép (6)

Nyitókép: Getty Images – Malisa Nicolau

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top