nlc.hu
Otthon

Orchidea gondozása

Ha így gondozod az orchideát, ontani fogja a virágokat

Az orchidea egyáltalán nem nevezhető igénytelen növénynek, ez azonban nem jelenti azt, hogy halálra van ítélve, ha hozzád kerül.

Igaz, hogy a kezdő növénytartók inkább nemet mondanak az orchidea gondozására, mert azt hiszik, ördöngösség életben tartani és virágzásra bírni ezt a szobanövényt

virágzó orchidea

Fotó: Getty Images – Dmitriy Sidor

Nem téved nagyot, aki azt gondolja, hogy a mesés árnyalatokban szirmokat bontó orchidea kényes növény, sietve hozzátesszük azonban azt is, hogy a gondoskodást mindig meghálálja. Ha lankadni kezdene a lelkesedésed orchidea-ügyben, gondolj arra, hogy olykor a szabadban is megél ez a csodaszép virág!

Fontos a jó kezdet

Ahhoz, hogy kezdőknél is jó esélyekkel induljon az orchidea, lényeges, hogy erős, egészséges növényt vegyél magadhoz. Időnként bele lehet futni olyan leárazott darabokba, amiket kis túlzással a biztos halál torkából kell visszahozni, ami van, hogy a gyakorlott orchideatartóknak sem sikerül.

Ha szereted a kihívásokat, akkor persze hazaviheted ezeket a jobb sorsra érdemes növényeket is, de semmiképp se éld meg személyes kudarcként, ha mégis kileheli a lelkét. Az alábbi orchidea-tippeket megszívlelve jelentősen növelheted az esélyét annak, hogy jó barátságban legyél az orchideákkal!

Megnézem
Összes kép (8)

Nyitókép: Getty Images – Maryviolet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top