Majdnem elmentünk mellette: divat lett a tangapapucs?

Shine | 2018. Június 21.
Strandolós alapkellékünk, a flip-flop jó ideje határozottan ciki lábbelinek minősült, ha utcai viseletről volt szó, most azonban úgy tűnik, megváltozott a trendszetterek véleménye.

A most zajló, férfiruha-kollekciókat felvonultató Milánói Divathéten kapták lencsevégre az egyik legnagyobb francia trendszettert, Sophie Fontanelt, amint tangapapucsában grasszált a betonon. A Fendi bemutatóra igyekvő hölgy ráadásul nem akármilyen szereléshez választott egy mezei Havaianas flip-flopot, szettjében csak úgy nyüzsögtek a designer márkák, amik mellé egy rendes cipő is elférhetett volna: Yves Saint Laurent felsőnél, Céline szoknyánál, Louis Vuitton napszemüvegnél és Dior táskánál lejjebb nem adta.

„Ez a létező legegyszerűbb lábbeli, ami egy kategóriába esik a fehér pólóval és a farmerrel” – mondta el a fashionista a Vogue-nak. A pacsker pedig olyannyira alapdarabnak számít nála, hogy több színben is beszerezte:

De miért fontos, hogy egy divatőrült francia milyen papucsot hord?

Hát azért, mert amit az utca divatdiktátorai viselnek, az fog szép lassan begyűrűzni a plázák üzleteibe is, kis időeltolódással pedig a divatkövető réteg gardróbjába. Így volt ez a kétes értelmű szőrös gumipapucsokkal is, amiket Rihanna dobott be a köztudatba, idén pedig már a kínai butikoktól a fast fashion márkákig mindenhol ott vannak. A flip-flopoknak ráadásul ennyi időre sem lesz szükségük, hiszen nézzünk csak körül, mennyien hordják őket most is.

A divattervezők pedig, akik mostanság amúgy is lábujjfétisben szenvednek, beletették kollekcióikba is a lábbelit, afféle nyári basicnek szánva őket. Láthattuk Michael Kors és Isabel Marant kifutóján:

Michael Kors - Runway - September 2017 - New York Fashion Week

Michael Kors 2018 tavasz/nyár divatbemutató (Fotó: FilmMagic)

Michael Kors - Runway - September 2017 - New York Fashion Week

Michael Kors 2018 tavasz/nyár divatbemutató (Fotó: FilmMagic)

Isabel Marant : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2018

Isabel Marant 2018 tavasz/nyár divatbemutató (Fotó: Getty Images)

Isabel Marant : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2018

Isabel Marant 2018 tavasz/nyár divatbemutató (Fotó: Getty Images)

Ha mindezek után olthatatlan vágyat érez rá valaki, hogy belvárosi kedvenccé léptesse elő strandpapucsát, íme pár ötlet, hol tud csini darabokat beszerezni:

flip flop desigual

Desigual

flip flop big star

Big Star

flip flop melissa

Melissa

flip flop colors of california

Colors of California

flip flop guess

Guess

flip flop ipanema

Ipanema

flip flop lauren ralph lauren

Lauren Ralph Lauren

flip flop madden girl

Madden Girl

flip flop ted baker

Ted Baker

Exit mobile version