Vörös szőnyeges ruhák, amikben szívesen férjhez mennénk

Benecz Judit | 2018. Augusztus 12.
Legtöbbjük esetén a fehér ruha mellé Oscar-díj járt férj helyett, mégis ők lehettek az est menyasszonyai.

A legnívósabb vörös szőnyeges eseményekre természetes, hogy kitesznek magukért a sztárok, ha ruhaválasztásról van szó. Sokan olyannyira, mintha az lenne életük nagy napja, és menyasszonyi ruhákat meghazudtoló, vagy épp annak tökéletesen beillő kreációkat készíttetnek maguknak.

Bár többségünk soha az életben nem jut a közelébe sem egy valódi couture ruhának, azért a stílust és a fazont el lehet lesni róluk, hogy aztán egy ügyes kezű varrónő elkészítse a mi saját álomruhánkat. 

Báli szépségek

Habos-babos, drámai, nagy szoknyás. Olyan, ami minden kislány álma, és amit titkon még az is felpróbálna egyszer, akitől távol áll minden, ami hercegnős. Jennifer Lawrence megadta a módját, hogy átvegye 2013-ban az Oscar-díját, álomszép Christian Dior ruhájáról akkor is cikkek tucatjai készültek volna, ha nem esik benne hasra. Ennél talán csak Penelopé Cruz 2009-ben viselt vintage Balmain ruháját fogadnánk el szívesebben.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence Christian Dior Haute Couture ruhában a 2013-as Oscar-díj átadón (Fotó: Kurt Krieger/Corbis via Getty Images)

The 59th Berlin International Film Festival - "Notorious" - Red Carpet Arrivals

Angela Bassett félvállas Romona Keveza estélyi ruhában a 2009-es Berlini Filmfesztiválon (Fotó: Anita Bugge/WireImage)

90th Annual Academy Awards - Arrivals

Camila Alves Vivienne Westwood estélyi ruhábana 2018-as Oscar-díj átadón (Fotó: Dan MacMedan/WireImage)

2018 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - Arrivals

Lindsey Vonn a 2018-as Vanity Fair Oscar Party-n (Fotó: Frederick M. Brown/FilmMagic)

The 81st Annual Academy Awards - Arrivals

Penelope Cruz vintage Pierre Balmain ruhában a 2009-es Oscar-díj átadón (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

90th Annual Academy Awards - Arrivals

Mary J. Blige egyedi tervezésű Atelier Versace ruhában a 2018-as Oscar-díj átadón (Fotó: Dan MacMedan/WireImage)

60th Primetime Emmy Awards - Arrivals

Olivia Wilde ragyogó Reem Acra estélyiben a 60. Primetime Emmy Awards díjátadón 2008-ban (Fotó: Jason Merritt/FilmMagic)

Toplistás kedvenc

2018 egyik kedvence a romantikus, lehetőleg tetőtől talpig csipkeborítású esküvői ruha, ami nyugodtan lehet olyan gazdagon díszített, mint a nagyi terítője, Gigi Hadidnak is bejött ez a stílus. Tobzódjunk nyugodtan a mintákban, egyenes vagy enyhén A-vonalú szabáshoz remekül illik, és még akkor sem túl zárt az összhatás, ha Nicole Kidman választása tetszik meg a legjobban.

2016 American Music Awards

Gigi Hadid Roberto Cavalli csipkecsodában a 2016-os American Music Awards-on (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

84th Annual Academy Awards - Arrivals

Rooney Mara a 2012-es Oscar-díj átadóra lágy esésű Givenchy estélyit választott. (Fotó: Donato Sardella/WireImage)

48th Annual CMA Awards - Arrivals

Nicole Kidman a 48. CMA Awards-on viselte 2014-ben az alakkövető Roberto Cavalli ruhát .(Fotó: Jon Kopaloff/FilmMagic)

Csillogó részletek

A menyasszonyi ruhák ha nem csipkések, akkor csillognak. Legalábbis azok, amik nem a minimál stílust követik. A hírességek sem vetik meg a kövekkel, flitterekkel és más rátétekkel díszített alkalmi ruhákat, amelyek némelyike úgy ragyog, mintha ezernyi apró tükröcske csillanna meg a napfényben. A nagy napon mi is nyugodtan tobzódhatunk a fénylő díszítésekben, amik a legegyszerűbb szabású ruhából is mesebeli öltözéket varázsolnak.

The 81st Annual Academy Awards - Arrivals

Anne Hathaway 2009-ben az Oscar-díj átadón viselte ezt a káprázatos Armani Prive ruhát (Fotó: John Shearer/WireImage)

2018 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - Arrivals

Abigail Spencer a 2018-as Vanity Fair Oscar Party-n viselte a gazdagon díszített Oscar de la Renta ruhát. (Fotó: Frederick M. Brown/FilmMagic)

2004 Cannes Film Festival - "Troy" Premiere

Jennifer Aniston anno még Brad Pittel érkezett a 2004-es Cannes-i Filmfesztiválra, ahol a Trója premierjén gazdagon díszített szatén Valentino ruhát viselt. (Fotó: Tony Barson/WireImage)

84th Annual Academy Awards - Arrivals

Octavia Spencer a 2012-es Oscar-díj átadón törtfehér, kézzel díszített, egyedi Tadashi Shoji ruhát viselt, aminek elkészítésén tíz varrónő több mint 1000 órát dolgozott. (Fotó: Dan MacMedan/WireImage)

87th Annual Academy Awards - Arrivals

Jenna Dewan a 2015-ös Oscar-díj átadón Zuhair Murad kreációban. (Fotó: Jeffrey Mayer/WireImage)

49th Annual Academy Of Country Music Awards - Red Carpet

Carrie Underwood a 2014-es ACM Awards-on gazdagon díszített Oscar de la Renta ruhát viselt. (Fotó: Frazer Harrison/ACMA2014/Getty Images for ACM)

amfAR Gala Cannes 2018 - Arrivals

Heidi Klum a 2018-as amfAR Gálára vette fel Zuhair Murad hófehér, gazdagon kivarrt, csipkemintás kreációját. (Fotó: Kevin Tachman/amfAR/Getty Images for amfAR)

Letisztult elegancia

A lassan csak exszínésznő Gwyneth Paltrow fénykorában jó pár olyan ruhakölteménnyel örvendeztette meg a nagyérdeműt, amik a vörös szőnyeges események forgatagában is tudtak újat mutatni. Ilyen volt a 2012-es, palásttal kombinált Tom Ford ruha is, ami a mai napig megállná a helyét bármilyen eseményen, akár egy esküvőn is. Az alakkövető, letisztult fazonú, minimális díszítettségű ruhák esetén azok szabásvonala, a szoknyarész lágy esése és az anyaghasználat az, ami egyedivé, egyszersmind különlegessé teszik az öltözékeket.

Gwyneth Paltrow at the 84th Annual Academy Awards show at the Hollywood and Highland Center in Los

Gwyneth Paltrow 2012-es Oscar-díj átadón (Fotó: Mark Boster/Los Angeles Times via Getty Images)

90th Annual Academy Awards - Arrivals

Laura Dern az idei Oscar-díj átadón viselte ezt a hófehér Calvin Klein ruhát. (Fotó: Dan MacMedan/WireImage)

85th Annual Academy Awards - Arrivals

Charlize Theron 2013-ban az Oscar-díj átadóra választotta a Christian Dior Haute Couture ruhát, aminél többet csak rövid frizurájáról cikkeztek akkoriban. (Fotó: Jason Merritt/Getty Images)

The 22nd Annual Critics' Choice Awards - Arrivals

Amy Adams 2016-ban a Critics' Choice Awards-on, talpig Versace-ban. (Fotó: Allen Berezovsky/Getty Images for Fashion Media)

90th Annual Academy Awards - Arrivals

Margot Robbie az idei Oscar-díj átadójára vette fel ezt a pánt nélküli Chanel ruhát, immár a márka arcaként. (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Modern ara

Persze könnyen lehet, hogy a 21. század menyasszonya inkább valamilyen formabontó kreációt viselne a nagy napon, ami tökéletes összhangban van lázadó, a konvencióktól szabadulni kívánó énjével. Megőrülni azonban nem kell, egy különc nadrágkosztüm tervezésében is kiélhetjük magunkat – Lady Gaga például viselt egy szuper darabot –, de Naomie Harris uszályos ruhája sem hétköznapi darab, annyi szent.

The 66th Annual Golden Globe Awards - Arrivals

Eva Mendes a 2009-es Golden Globe Díjátadón viselte ezt a Christian Dior alkalmi ruhát, amihez stylistja, Rachel Zoe türkiz ékszereket választott számára. (Fotó: Getty Images)

2016 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Graydon Carter

Nadrágkosztümben is lehet stílusosan férjhez menni, például egy olyan uszály/szoknya rátétes változatban, amilyen Lady Gaga viselt 2016-ban a Vanity Fair Oscar Party-n (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

89th Annual Academy Awards - Arrivals

Naomie Harris a 2017-es Oscar-díj átadón viselt uszályos ruháját Raf Simons tervezte a Calviin Klein számára. (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

'Fast & Furious 8' Berlin Premiere

Charlize Theron a Halálos Iramban 8 berlini premierjén viselte 2017-ben ezt a hófehér Christian Dior ruhát. (Fotó: Isa Foltin/WireImage)

Exit mobile version