A legjobb hozamú sztárok

nlc | 2011. Január 10.
Kik azok a hollywoodi színészek, akik a legtöbb bevételt hozták a stúdióknak 2010-ben? 2 nő, 8 férfi és összesen több mint 7 milliárd dollár a tízes listán...

Leonardo DiCaprio (1,1 milliárd dollár)

A színész legnagyobb sikere, az 1997-es Titanic annak idején 1,8 milliárd dollárt hozott. Ehhez képest a 2010-es év szerényebbnek mondható, ekkora hasznot termelő film nem volt a hollywoodi kínálatban. Leo két filmjének köszönheti a lista első helyét: a Viharsziget 295 millió dollárt, Christopher Nolan legújabb filmje, az Eredet pedig 825 milliót kaszált.

Mia Wasikowska (1,03 milliárd dollár)

Tim Burton szürreális fantasyje, az Alice Csodaországban az év második legsikeresebb filmje 1 milliárd dollár nyereséggel. A címszerepet az In Treatment – A terapeuta című sorozatban feltűnt 20 éves ausztrál színészcsaj játszotta. Wasikowska szerepelt még az alacsony költségvetésű és a Sundance fesztiválon taroló The Kids Are All Right című drámában is (29 millió dollár).   

Johnny Depp (1,03 milliárd dollár)

Depp újra egy csodabogár szerepében őrjítette meg a rajongóit. Ő volt az őrült kalapos, aki a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel Alice/Wasikowska csodaországi körutazása során. Depp másik filmje, Az utazó, amiben Angelina Jolie-t üldözi szerelmével, csak szolid 29 millió dollárt hozott neki, viszont a színészt Golden Globe-ra jelölték zenés film és vígjáték kategóriában.


Robert Downey Jr.
(807 millió dollár)

A Vasember 2. színvonalában lemaradt az iróniában tobzódó első résztől, de a 622 millió dolláros haszonnal többet hozott készítőinek, mint a Vasember 1. Downey nem pihent babérjain, és 2010 egy másik nagy durranása, a Terhes társaság főszerepében is megvillant (=185 millió dolláros kasza).  

 

Daniel Radcliffe (780 millió dollár)

A varázslótanonc felnőtt korba lépett, a sorozat pedig a befejező részhez ért. A Harry Potter és a halál ereklyéi (1. rész) még csak másfél hónapja fut a világ mozijaiban, de már közel egymilliárd dollárt varázsolt össze. Radcliffe-fel minden bizonnyal a 2011-es listán is találkozunk, ugyanis a 2. részt nyáron mutatják be…

Robert Pattinson (749 millió dollár)

Az Alkonyat-filmek a kitartó rajongóknak köszönhetően egész évben folyamatosan „termelnek”. Június végi bemutatója óta a harmadik rész, az Alkonyat – Napfogyatkozás is beállt a sorba. Élelmes filmesek közben meglovagolták a tinibálvány vámpír-amorózó népszerűségét és a pasit kipróbálták az Emlékezz rám című romantikus melodrámában (56 millió dollár).  


Kristen Stewart
(698 millió dollár)

Miközben a Twilight-projektből egyenletesen csordogál a pénz, Kristen Stewart, hasonlóan Pattinsonhoz, megtapasztalta, hogy van élet az Alkonyaton túl is. A hetvenes évek legnagyobb női rockbandájáról, a The Runawaysről készült filmben Joan Jett énekes-gitáros szegecselt bőrébe bújt. A rockmozi nem ütött nagyot, mindössze 4,7 milliót kerestek vele az alkotók.    
 

Sam Worthington (494 millió dollár)

A pasi játszott a tavaly bemutatott és a nyereséglistán 2,8 milliárd dollárral világrekordot felállító Avatar-ban, de az idén meg kellett elégednie egy „visszafogottabb” sikerrel. Azért A titánok harca kétdimenziós létére is szépen hozott a maga közel 500 milliójával. Jövőre ígérik a folytatást, amit már 3D-ben élvezhetünk.  

Jackie Chan (359 millió dollár)

Tizenéves kori epizódszerepeit is beleszámítva a „Jófiú” 40 éve osztja a pofonokat és az igazságot a kamera előtt. 30 éve a kamera mögül is (mint rendező) „okoskodik”. Soha ennyit, 359 milliót nem hozott még filmje, mint a Karatekölyök legújabb feldolgozása. Nem ő rendezte, csak játszik benne.  

 
Jaden Smith (359 millió dollár)

Will Smith fiát 4 éve láthattuk apukájával együtt A boldogság nyomában című megható drámában. Hála a producerkedő apunak és anyunak, 12 évesen övé lett a főszerep az új Karatekölyök-ben, amiben Jackie Chan a mestere és a gyámolítója. Ha a srác filmes karrierre készül, akkor egy ilyen jól hozó mozi ígéretes kezdet… 

Egy színésznő és más drogok: interjú Anne Hathaway-jel 
A 28 éves, egzotikus szépségű, Oscar-díjra jelölt színésznő, Anne Hathaway új filmje, a Szerelem és más drogok kapcsán beszélt a forgatásról és sármos partneréről, Jake Gyllenhaalról. »
Exit mobile version