Szabadidő

Egy színésznő és más drogok: interjú Anne Hathaway-jel

A 28 éves, egzotikus szépségű, Oscar-díjra jelölt színésznő, Anne Hathaway új filmje, a Szerelem és más drogok kapcsán beszélt a forgatásról, és sármos partneréről, Jake Gyllenhaalról.

Egy színésznő és más drogok: interjú Anne Hathaway-jel– Miért vállalta el ezt a szerepet? Nem lehet könnyű eljátszani…

– Mert vicces és megható. És főképp nagyon szokatlan. Maggie és Jamie, a két főhős nagyon könnyen, nagyon gyorsan belemegy a testi kapcsolatba, és az érzelmek csak jóval később jönnek. A filmekben általában előbb jön a szerelem, aztán a házasság… esetleg közben egy kis szex. Pedig a valóságban sok ilyen esetet ismerek. Itt volt az ideje, hogy filmen is megmutassuk, hogy megy ez.

– Ne tagadjuk le: szokatlanul bevállalósak a szexjelenetek.

– Hát… fontos volt, hogy tudtam, rendes férfiak vesznek körül. Úriemberek, ha szabad így mondani. Olyanok, akik tisztelik bennem a nőt. Korábban nem csináltam ilyesmit, de amikor igent mondtam erre a felkérésre, tudtam, mit vállalok. Hülyeség lett volna lázadnom ellene. Alaposan végigbeszéltük, megtárgyaltuk, miért van erre szükség – megértettem, a meztelenség ezúttal nem önmagáért van, nem azért, mert valaki azt reméli, hogy még ezer jegyet elad vele. Fontos a történetben – és Ed, a rendezőnk lovagias volt és megértő: az ő irányítása mellett a stáb egy tagja sem kuncogott titokban… no jó, legalább is úgy nem, hogy én tudtam volna róla… nem kellett szégyenkeznünk. Minden nagyon természetesnek tűnt. A szexjelenetek felvétele közben, ha beszélnünk kellett, csak könyvek meg zene került szóba, igyekeztünk a lehető legártatlanabbak maradni. Amíg forgott a film, játszottunk, és amikor leállt, abban a másodpercben visszaváltoztunk civillé. Megtehettem volna, hogy minden felvételt ellenőrzök, és hisztizek, hogy „bocs, nem fordulok így, mert az nem volt benne a szerződésben, hogy balról is látszik a mellem” – inkább rájuk bíztam magam.

Egy színésznő és más drogok: interjú Anne Hathaway-jel

– Ehhez nagyon kellett bíznia a partnerében, Jake Gyllenhaalban.

– Nyilván. De ő nagyon jó srác, régről ismerem, és örülök, hogy vele készült ez a film. Nemcsak a végeredmény miatt, hanem önző szempontból is: egy ilyen munka azt jelenti, hogy hónapokig együtt vagyunk.
Én, ha dolgozom, igyekszem minden kis részletet nagyon komolyan venni. Nálam a józanság és a koncentráció az első. Ő viszont egészen másképp dolgozik. Ő is megtanulja a szövegét, de egyébként laza, mindenkivel leáll dumálni, a második napon már tudta az összes világosító srác nevét, együtt söröztek, röhögcséltek… először eléggé zavarba is hozott ezzel. De azóta azt gondolom, lehet hogy igaza van. Fontos, hogy az ember munka közben is jól érezze magát. Attól még komolyan veheti, amit csinál.

Egy színésznő és más drogok: interjú Anne Hathaway-jel– Mit szólnak majd a rokonai a sok meztelenséghez?

– A szüleim utálni fogják. Közben meg talán éppen azért tudtam olyan természetes könnyedséggel levetkőzni annyi ember előtt, mert gyerekkoromban ők engedték meg, hogy olyan filmeket nézzek, amiben meztelen embereket láthattam. Sose éreztették velem, hogy a ruhátlanság az bűnös vagy cikis. Nyolcévesen láttam a Mindhalálig zenét.

– Fogyózott forgatás előtt?

– Magamtól tényleg nem így néznék ki, keményen dolgoztam rajta. Általában egyáltalán nem vagyok elégedett a testemmel, arra vagyok büszke, hogy olyan, amilyen. Lassacskán szerencsére kimegy a divatból az a vélemény, hogy csak egyféleképpen lehet szépnek lenni. A nőket mindig rákényszerítették, hogy valamilyenek legyenek, hogy megfeleljenek egy ideálnak. Néha a tükörbe nézek, és azt mondom, micsoda hülye vagyok, hogy hat hete ellógom a tornát. Néha minden lány utálja magát vagy a haját, vagy az előző este lenyomott négy szelet pizzát. De nem szabad rágörcsölni erre.

– Pizzát? Maga vegetáriánus, úgy tudom.

– Tizenkét éves korom óta. Nem tudom, mi történt, egyszerűen nem volt kedvem húst enni. Halat azért ettem. Jóval később elolvastam Safran Foer könyvét, az Eating Animals [Állatokat enni] című kötetet, azóta halat sem eszem. Pedig nagyon szeretem. Csak borzasztónak tartom, ahogy kifogják őket. Olvassa csak el – többet nem fog húst enni, azt garantálom.

– A Szerelem és más drogok készítése közben is tanult valamit?

– Igen. Valami olyasmit, hogy az élet rövid, és élvezni kell a boldog, vidám perceket.

Egy színésznő és más drogok: interjú Anne Hathaway-jel

Rendezte: Edward Zwick
Szereplők: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt, Hank Azaria
Eredeti cím: Love and Other Drugs
A film honlapja: www.loveandotherdrugsthemovie.com »
Forgalmazza: InterCom

Forrás: L.F.B. / IC Press

Egy színésznő és más drogok: interjú Anne Hathaway-jelErősen kezdődik az új moziesztendő. Anne Hathaway vadul kamatyol a Viagra-ügynököt játszó Jake Gyllenhaallal, Scott Pilgrimnek meg kell küzdenie egy lány kegyeiért annak hét gonosz exével és még szilikonba harapó gyilkos piranhák is akadnak… 5 mozifilm hétvégére »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top