Menyasszonyháború!

TóCsa | 2012. Szeptember 03.
A VIASAT3-on házasodni készülő párok veszekednek egy órán át a számukra tökéletes lagziért, az m1-en pedig egy szöszke lány dolgozik a tökéletes bosszún. Ezt nézd a héten!

A Bourne-rejtély

TV2, szeptember 4., 21:25
Ha még nem láttad:
Egy srácot kihalásznak a tengerből. Nem emlékszik semmire, csak az világos, hogy Svájcban van a nevén egy trezor. Hamarosan kiderül, hogy hősünk az amerikai kormány egyik titkos szervezetének bérgyilkosa, és mostanában megbízói is keresik: persze nem azért, hogy vállon veregessék. A menekülés szerte Európában zajlik, a társ pedig egy kedves német lány, aki az életét is kockáztatva segíti hősünket. Klasszikus akciófilm, ami az elejétől a végéig izgalmas.
Miért nézd meg?
A cuki fejű Matt Damont korábban senki nem tartotta alkalmasnak egy kőkemény titkos ügynök szerepére, ám ő alaposan rájuk cáfolt.
Figyeld!
Képzeld el Matt Damon helyett a Tövismadarak-beli Richard Chamberlaint a főszerepben. Vicces, nem igaz? Pedig egy korábbi változatban még ő játszotta el Jason Bourne-t.

Bosszú

m1, szeptember 5., 20:15
Mit várhatunk?
Egy lány álnéven beépül a gazdagok és szépek birodalmába, hogy aztán bosszút álljon a családját ért sérelmekért. Beférkőzve a társaságba lassanként megvalósítja ördögi tervét, de ehhez persze számos akadályt kell legyőznie. Kevés sorozat indult tavaly Amerikában, ami túlélte az első évadot, és ezek egyike épp a Bosszú. A széria titka, hogy izgalmas krimiként indul, majd szép lassan átmegy érzelmi fordulatokkal operáló szappanoperába, és amikor a sztori leülni látszik, ismét előhozza a krimivonalat. A dolog működik, a sorozat pedig simán beilleszthető a bűnös élvezet kategóriába.
Miért nézd meg?
Mert ez már a harmadik epizód, így gyúrni kell arra, hogy megértsd a történéseket. Ha később csatlakozol, még ennyire se fogod érteni.
Figyeld!
A sorozat érdekes felépítését. Az első részben megmutatják, hogy találnak egy hullát, és utána azt láthatjuk, hogyan jutunk el odáig.

A gazdatest

Filmmánia, szeptember 6., 21:00
Ha még nem láttad:
Oké, tudjuk, hogy az embert nehéz meggyőzni arról, hogy egy dél-koreai szörnyfilm igazán izgalmas lehet, de néha nem árt legyőzni az előítéleteinket. A folyóba öntött mérgektől kifejlődő óriásszörny elrabol egy kislányt, akit a családja a katonák által elrendelt evakuálás ellenére próbál megtalálni a közeli csatornarendszerben. Családi moziként is szívszorító, van humora, megható, és nem utolsósorban pokolian látványos alkotás. Jobb bármelyik hasonló témájú amerikai társánál.
Miért nézd meg?
Mert a film jóval több egy szokványos szörnymozinál. Az emberek szélsőséges reakcióinak bemutatásával tökéletes társadalomkritikát nyújt.
Figyeld!
A szörny fészkét. Ritka egy gusztustalan hely.

Copland

STORY4, szeptember 8., 22:05
Ha még nem láttad:
Stallonénak a kilencvenes évek végére elege lett az akciófilmekből. Bár csúcsgázsikat tett zsebre, szinte zsebpénzért vállalta be ezt a csendes kis drámát egy kisvárosi seriffről, akit azzal áldott meg a sors, hogy egy olyan településen tartsa be a rendet, ahol szinte csak zsernyákok élnek. Egy rendőr pedig nehezen fogadja el egy másik rendőr fegyelmezését, így hősünk respektje nem túl nagy a kollégák között. Amikor egy súlyos ügyben kezd nyomozni, a fél város ellene fordul.
Miért nézd meg?
Sylvester Stallonét általában buta akcióhősnek tartják, aki az izmaival tört be a filmszakmába, pedig ebben a moziban (is) megmutatja, hogy valódi színész, aki elhízva, megtörten is a vászonra termett.
Figyeld!
Amikor Sly egy lövés hatására teljesen elveszíti a hallását, a film szinte teljesen lenémul, hogy az adott jelenetben mi is azt érezzük, amit a főhős.

Fátylat rá!

VIASAT3, szeptember 9., 19:00
Mit várhatunk?
A VIASAT3-nak eléggé bejött a Négy esküvő, ha most sem szakadtak le a témáról, viszont a koncepció most sokkal izgalmasabb. Minden adásban két, az esküvőjére készülő párt ismerhetünk meg, akik elég különbözően gondolkodnak a világról. Nekik kell egy közös esküvőt összehozniuk úgy, hogy megegyeznek a lagzi helyszínében, a szertartásban, a menüben, a zenében és a ruhában. Ha valamiben nem sikerül konszenzusra jutni, akkor a műsorvezetők játékos feladatokkal döntik el a kérdést. Akiknek az akarata többször érvényesül, azok vihetik el a fődíjat: a két menyasszonytánc összegét vagy a meglepetésdíjat…
Miért nézd meg?
Az acsarkodó arajelöltek arcát. Higgyük el, nekik ez az egész sokkal fontosabb lesz, mint a férjjelölteknek.
Figyeld!
Vajon hogyan működik együtt az első látásra nem túl összeillő műsorvezető-duó? Horváth Éva rideg stílusa és Müller Attila poénkodása vajon erősíti vagy kioltja egymást?

Ilyen Sylvester Stallone szétbotoxolt 90 éves anyukája
45 költségtakarékos tipp, ha esküvőre készülsz

Exit mobile version