Hétvégi programok: mosolyért süti és forraltborfőző-verseny

nlc | 2012. December 07.
Jön, jön és egyre közelebb van a karácsony. Ez a hétvége segít ráhangolódni: mézeskalácsillat egy pincefaluban, vagy egy jótékonysággal egybekötött ajándékvásárlási körút. Hajrá!

Élménykalendárium


Összefogtak a ferencvárosiak, és karácsony közeledtével egyszerűen csak jót tesznek egymással – erről szól az élménykalendárium. A helyi művészek, egyesületek vagy iskolák, vagy akár ferencvárosi polgárok megajándékozzák a közösséget, például a Corvinus egyetem diákjai süteményeket osztanak a Fővám térnél egy mosolyért cserébe. A gyerekek karácsonyfadíszeket fabrikálhatnak újrahasznált molinókból a Medence Csoport és
Firkaműhely segítségével. De lehet beszélgetni egy tea mellett a gyereknevelésről vagy ingyen filmet nézni. Jó lehet ferencvárosinak lenni!

Hol? Budapest, Ferencváros
Mikor? December 8–16.
Mennyi? Ingyenes

Nyitott Pince Napok


Sült gesztenye, kürtös kalács és sok házi finomság mellett a hajósi pincefaluban sok-sok borral is várják az adventezőket. 1200 pince között, hogy el ne tévedjünk, térképet is adnak. Ha valami egyedi ajándékra vágysz, akkor a kis vásárban azt is beszerezheted. Sváb vendégszeretet és gasztronómia keveredik a mézeskalács illatával Hajóson.

 

 

Hol? Hajós
Mikor? December 8–9. és december 15–16.
Mennyi? Ingyenes

Forraltborfőző-verseny


Mennyi narancs menjen bele? Kell-e bele alma? Mennyi szegfűszeg és fahéj az ideális? A Badacsony lankái között ezen a hétvégén rengeteg liter forralt bor készül, hiszen versenyeznek a téli ital elszánt rajongói. Amíg melegszik a bográcsokban a bor, addig a helyi kézművesek portékáinak gazdag választékát lehet szemrevételezni, és helyi ételeket kóstolgatni. És persze gyönyörködni a tájban.

 

 

Hol? Badacsonytördemic
Mikor? December 8.
Mennyi? Nincs belépő

Bolyki Soul & Gospel Kórus

Igaz, nem hétvégi program, de csütörtökön különleges koncertre mehetünk az anyukánkkal, a férjünkkel vagy a barátainkkal. A Bolyki Balázs vezette kórus adventi hangulatú koncertet ad, ahol meghitt hangulatban soul- és gospeldalok csendülnek fel. Nemcsak néhány dallal leszünk gazdagabbak, de talán még pozitív energiával is feltöltődünk!

 

 

Hol? Budapest, MOM Művelődési Központ
Mikor? December 13.
Mennyi? 2990–4990 forint

Piacon az utca

Az impozáns Hold utcai Vásárcsarnok felső szintjén a vásári forgatagban, nem győzi majd kapkodni a fejét az éhes vendég. A Street Food Show olyasmi, mintha a város össze utcai kajaárusa összegyűlt volna egy helyre, te pedig csak sétálsz, és kiválasztod, melyik a kedvenced. Az étlapokat végig enni ér. A pálinkás tea forró halászléval csak a kezdet… Ez már a másik Street Food Show, reméljük, lesz több is.

 


Hol?
Budapest, Hold utcai Vásárcsarnok
Mikor? december 6-9.
Mennyi? ingyenes a belépés

Segítő Vásárlás

Mit szólnál hozzá, ha egy ajándékkal több emberrel is jót tennél? Pont erről szól a Segítő Vásár, ahol azon kívül, hogy valóban egyedi, kézzel készített meglepetéseket vásárolhatsz, az ajándékokat fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítették nagy szeretettel. A pultokon szép díszpárnák és dobozok, csinos ruhát és pénztárcák, és persze még sok-sok minden várja Karácsonykor a szeretteinek különleges ajándékkal kedveskedőket. A barangolás közben pedig lehet csápolni Kocsis Tibornak vagy Muri Enikőnek a színpadon.

Hol? Budapest, Millenáris
Mikor? december 8-9.
Mennyi? ingyenes

 

Exit mobile version