Programajánló hétvégére: gesztenyesütés és családi nap

Németh Orsi | 2013. December 12.
Jön, jön, és egyre közelebb van a karácsony. Mi segítünk ráhangolódni az ünnepekre. Válogass kedvedre a jobbnál jobb adventi programok közül!
Programajánló hétvégére: gesztenyesütés és családi nap

Adventi Közös Piac

A Közös Piac alig egy év alatt Budapest egyik legfontosabb gasztronómiai vásárává nőtte ki magát. A piacra látogatók a zöldségek, gyümölcsök, sajtok mellett finom falatokat, ételkülönlegességeket is találnak, eközben pedig megismerkedhetnek Magyarország legkreatívabb termelőivel is. A karácsonyi időszakra természetesen minden termelő és tervező kiemelten készül, a szervezők pedig egyedi programokkal szeretnék még különlegesebbé tenni az év végi vásárlást. December 14-én a Gardrób Közösségi Vásár keretein belül mini Közös Piaccal, december 21-én pedig a teljes kínálattal, és egyedi programokkal – többek között a Menhely Alapítvány számára szervezett – jótékonysági tombolával várják az érdeklődőket.

Hol? Budapest, Central Passage
Mikor? December 14. és 21.
Mennyi? Nincs belépő

Forralt bor – korzó a Tihanyi Piac Placcon

Érdemes ellátogatni a Tihanyi Piac Placcra. Adventi hangulat, karácsonyi vásár, széles kínálat klasszikus és különleges, alkoholos szaloncukrokból, hagyományos és levendulával ízesített mézeskalács, gyerekfoglalkozás és téli ételek várják a látogatókat.

Hol? Tihany
Mikor? December 14.
Mennyi? Nincs belépő

Adventi Jótékonysági Koncert

Csézy adventi jótékonysági koncertje Egerben december 13-én, Makláron december 15-én lesz. Az egri koncert teljes bevételével a Gyermekrák Alapítványt támogatja.

Hol? Eger, Maklár
Mikor? December 13. és 15.
Mennyi? 1500–2000 forint

Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár

Advent alkalmából jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral várnak mindenkit nagy szeretettel Gyenesdiásra. A kétnapos zenés hétvégi programot ünnepi műsor, süteménysütők és mézeskalács házikók versenye, a gyermekek részére játszóház és kézműveskuckó színesíti.

Hol? Gyenesdiás
Mikor? December 14–15.
Mennyi? Nincs belépő

Családi nap kicsiknek és nagyoknak – karácsonyi készülődés

Az év utolsó családi napja a karácsonyi készülődés jegyében zajlik. A kreatív sarokban gipszből, nemezből és papírból karácsonyi díszeket készítenek kicsik és nagyok egyaránt.

Hol? Budapest
Mikor? December 14.
Mennyi? 700–1400 forint

Luca-napi vigadalom

A Pécsi Kulturális Központ szervezésében 15 éves hagyományt ápolnak a Luca-napi rendezvényekkel. A korábbi évekhez hasonlóan a borhoz és a borászathoz kapcsolódó szakmai rendezvénnyel, borbemutatóval és borkóstolókkal szeretnék közelebb hozni a szervezők a „ma emberéhez” a Luca-napi hagyománykört; fontos tradíciókat, értékeket ápolva és elevenítve fel.

Hol? Pécs
Mikor? December 12–14.
Mennyi? 900 forint

Szentpéteri Csilla dedikálás

Szentpéteri Csilla a budapesti Károly-körúti Alexandra üzletházban dedikálja BEST OF SZENTPÉTERI CSILLA & BAND címmel megjelent válogatásalbumát. Az újraírt és újra kevert dalokat tartalmazó korongon jazz kiválóságai sorakoznak Csilla mögött: Fekete-Kovács Kornél, Borlai Gergő, Gyenge Lajos, vagy éppen Sipeki Zoltán.

Hol?
Budapest
Mikor? 2013 12.14-én 16:00-tól
Mennyi?
ingyenes

Advent Budapesten – Téli Fesztivál

Első alkalommal rendezi meg a főváros a Városháza parkban az Advent Budapesten elnevezésű téli fesztivált, ahol Advent harmadik hétvégéjén is rengeteg programmal várják az érdeklődőket. A Gyerektáncház és a Kolibri Színház előadása mellett Tóth Vera is fellép a Romhányi Áron Duóval, december 14-én, szombaton.

Hol? Budapest
Mikor? December 13-15.
Mennyi? Nincs belépő
 

Exit mobile version