Programok hétvégére: karácsonyi forgatag és halnapok

Németh Orsi | 2013. December 19.
Indul a hétvége, még ha kicsit rövidebb is lesz a megszokottnál. Ha még nem szerezted be az ajándékokat, épp itt az ideje.
Programok hétvégére: karácsonyi forgatag és halnapok

Gyöngyösi Advent

Kirakodóvásár és kulturális programok Gyöngyös város Fő terén. A gyöngyösi Pátzay János Zeneiskola diákjai, a Katona József úti tagóvoda gyermekei, illetve Szalóki Ági és Varga Miklós zenélnek, 21-én, szombaton pedig Rúzsa Magdi ad koncertet. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Hol? Gyöngyös
Mikor? December 13–22.
Mennyi? Nincs belépő

Karácsonyi Forgatag Kalocsán

Ami biztosan lesz Kalocsán advent harmadik hétvégéjén: fazekastermékek, horgolt ajándéktárgyak, kések, fából készült termékek, mézeskalács, szalmából készült termékek, illetve kürtöskalács.

Hol? Kalocsa
Mikor? December 16–22.
Mennyi? Nincs belépő

Adventi vásár Esztergomban

A karácsonyi készülődést még kellemesebbé tévő adventi vásár várja idén az Esztergom és környékén élőket. Decemberben újra vásározók és változatos programok színesítik a város központját. Számos kézműves és vásározó különleges portékája közül válogathatnak a kilátogatók, de az adventi vásár elmaradhatatlan velejárói, a forralt bor és a karácsonyi finomságok sem hiányozhatnak a kínálatból, melyek a délutáni koncertek és programok melletti kikapcsolódásban mindenkinek jólesnek majd.

Hol? Esztergom
Mikor? December 18–22.
Mennyi? Nincs belépő

Karácsonyi Halnapok

A karácsony előtti utolsó hétvége idén is a halnapoké Debrecenben. Ínycsiklandozó halas ételek, zamatos forralt bor és pálinka várja a látogatókat. Az adventi hangulatú gasztronómiai eseményt Debrecen városa, a Hortobágyi Halgazdaság és a népszerű Barabás Étterem évről évre nagyobb sikerekkel szervezi meg. A karácsonyi halnapokon több száz adag halétel kiosztásával a rászorulók számára is megszépítik a szeretet ünnepét.

Hol? Debrecen
Mikor? December 21–22.
Mennyi? Ingyenes

Mindenki Karácsonya

A szabadtéri karácsonyi vásár mindenkit ínycsiklandó finomságokkal vár, a kicsiktől a nagyokig. Az ünnepi hangulatban édes illatok lengik be a Városháza előtt felállított betlehemet és környékét, ahol nehéz a választás a bejgli, a kalács, a sült alma vagy a forralt bor között. Az utolsó karácsonyi ajándékok megvásárlására is lehetőség nyílik, mire megkezdődik a köszöntő és az ünnepi színpadi produkció.

Hol? Balatonkenese
Mikor? December 21.
Mennyi? Nincs belépő

Bagdi Bella karácsonyi koncertje

A koncert címe: Öröméneklés a fogyatékkal élőknek, ahol Bagdi Bella nemcsak énekel, hanem az egyszerű, a tudatalattira ható, pozitív megerősítéseket tartalmazó dalokkal önfeledt, közös éneklésre is hív minden fogyatékkal élőt és azok segítőit, gondozóit, családtagjait.

Hol? Budapest
Mikor? December 19.
Mennyi? Ingyenes

 

Exit mobile version