Ma 67 éves az univerzum Bobbyja, Patrick Duffy

Baranyai Enikő | 2016. Március 17.
67 éves lett Bobby a Dallasból, vagyis Patrick Duffy. A férfi, akinek mindig csodálatosan állt a haja, aki olyan kedvesen mosolygott, hogy még a lejárt szavatosságú joghurtot is megvettük volna tőle, és akit elhagyott az a szemét Pamela.

De mielőtt Patrick Duffy beállt volna a Dallasba, hogy végérvényesen magára ragassza a “legtökéletesebb fiú/szerető/apa/férj”  jelzőket a show-bizniszben, még elvállalt egy Taco Bell reklámot. És kérem, ahogyan ő kente a csípős szószt, és szórta a sajtot, na az művészet.

Őt egyébként sohasem érdekelte, hogy beskatulyázták “szappanoperasztárnak”. Miért is érdekelte volna? A Dallas az egész világon népszerű volt, néhány éve még vissza is tért a képernyőre, amiben ő is szerepet vállalt. És bár később Patrick Duffy hét évadon át volt főszereplője a Lépésről lépésre nevű, szintén sikeres sitcomnak, ő örökre Bobby marad a nézőknek.

Patrick Duffyt egy interjúban arról kérdezték, hogy melyik volt a legelső jelent, amit forgattak a Dallasnak. “Természetesen ma is emlékszem rá. Victoriaval (a Pamelát alakító Victoria Principal – a szerk.) egy piros autóban kocsikáztunk Southfork felé, hogy bombát robbantsak a családban azzal, hogy bemutatom a feleségemet. Velem kezdődött, és az én jelenetemmel fejeződött be a Dallas (az eredeti sorozat). Egyébként Leonard Katzman nekem sem mondta el soha, hogy mit látott Bobby, amikor benézett a szobába…”

A Dallas eredetileg egy modern Rómeó és Júlia történet lett volna, a középpontban Bobby és Pamela évődésével. Csakhogy valami történt. Nem nehéz kitalálni, hogy mi. “Az történt, hogy Larry (a Jockeyt alakító Larry Hagman – a szerk.) besétált az első jelenetébe, és elkezdett forgatni. Ekkor egyszerűen megváltoztatott minden. Nem lehetett nem rá figyelni, olyan ördögien tökéletesen alakította a karaktert. Itt már én is tudtam, hogy a Dallas, az Jockey. A sorozatunk 3-4 évadot élt volna meg, ha csak Pamela és Bobby szerelme van a fókuszban, és milyen jó, hogy minden felborult. Larry Hagman volt a legjobb, legkedvesebb barátom az elmúlt 30 évben.  Ő határozta, alapozta, teremtette meg az egész mostani életemet” – monda Duffy.

1985-ben – amikor a Dallas már hét éve futott – Duffy kilépett a sorozatból. Az epizódnak úgy lett vége, hogy Bobbyt megölték. De barátja, Hagman rábeszélte a folytatásra, így már csak vissza kellett hozni a jófiút az életbe. Nyilván ehhez egy félmeztelen, zuhanyzós rész dukált Hollywoodban.

Duffy bármelyik nőt megkaphatta volna, nemcsak a sorozatban, de a magánéletben is. Így van ez, ha valaki olyan népszerű sorozatban játszik a 80-as években, mint a Dallas. Csakhogy neki csak egyetlen nő kellett, ő volt Carlyn Rosser, akit még 1974-ben vett feleségül. Két fiuk van, Padraic Terrence Duffy, és Conor Frederick Duffy. A színész boldog nagypapa, imádja az antik gyermekkönyveket, ezeket gyűjti is.

Patrick Duffy és két fia

Patrick Duffy buddhista életét él, haláláig jó barátságot ápolt Larry Hagmannel.

Exit mobile version