Sztárok

Emlékszel még? – Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői

Végy két egyedülálló szülőt, akik első látásra egymásba szeretnek. Adj hozzájuk három-három gyereket, akik ki nem állhatják egymást, majd egyről a kettőre varázsolj belőlük családot. Megnéztük, mi történt a kultikus amerikai családsorozat szereplőivel, amióta nem láttuk őket.

A történet szerint Frank Lambert (Patrick Duffy) és Carol Foster (Suzanne Sommers), bár évek óta Port Washingtonban élnek, még sosem találkoztak egymással. Majd mit ad isten (no, meg a furfangos forgatókönyvírók), éppen egy időben választják magányos nyaralásuk úti céljául Jamaicát, ahol gyorsan egymásba is szeretnek, és ha már így alakult, minek várni: össze is házasodnak. Persze a csavar sem hiányozhat: egykori Bobbynk ugyanis három gyermekével beköltözik újdonsült felesége házába, ahol szintúgy három csemete fogadja az új lakókat, nem éppen szívélyesen.

Nos, a sorozat már lassan húsz éve (bizony!) véget ért, úgyhogy nézzük, mi lett az egykori szereplőkkel.

Patrick Duffy – Frank Lambert, az apa

A Dallas örök Bobbyja, akit rajongói kissé szájhúzva, de “kölcsönadtak” a családi sorozatnak, és bár az Egyről a kettőre hét évada alatt sikerült levetkőznie a szentimentális jófiú szerepét, ő azért mégiscsak örökre a mi Bobby Ewingunk marad. Hiába játszott számtalan filmben Patrick Duffy, Dallas-béli szerepét sosem sikerült igazán levetkőznie. Az Egyről a kettőre után több sorozatban is szerepelt, például a legendás Gazdagok és szépekben, igazán a két családi sitcom miatt emlékszünk rá.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői


Suzanne Sommers – Carol Foster, az anya

El sem hinnéd, hogy a sorozatbeli szerepe szerint szépségszalon-tulajdonos fodrásznő idén már a 68. születésnapját ünnepli. Két váláson van túl, 1965-ben második házasságából született meg egyetlen fia, Bruce. Az Egyről a kettőre előtt több tévéműsorban és filmben is feltűnt, kétszer szerepelt a Playboy magazinban és szóvivőként is tevékenykedett. A sorozat után feltűnt egy délutáni műsorban, majd a Broadway felé vette az irányt, ahol saját egész estés, egyszemélyes műsorával szórakoztatta a nagyérdeműt. Később két saját show-műsorral tért vissza a képernyőre. 1980-ban adta ki az első verseskötetét, majd több könyvet is írt, az utolsó 2013-ban jelent meg. 2001-ben mellrákot diagnosztizáltak nála, amivel sikeresen megküzdött. Ekkor fordult az egészséges életmód felé, ebben a témakörben több könyvet is írt, és saját honlapján is ezzel foglalkozik. 2003-ban csillagot kapott a Hírességek sétányán.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői


Staci Keanan – Dana Foster, az okos lány

1975. június 6-án született Anastasia Sagorsky néven. Már 5 évesen modellkedett, szerepelt több reklámban. Az Egyről a kettőre előtt feltűnt egy másik sikeres sorozatban, a My Two Dadsban (idehaza nem sugározták), amiért 1988-ban elnyerte a Fiatal Művészek Díját és több színházi darabban is feltűnt. A sorozat végeztével férjhez ment, kisebb sorozatokban kapott epizódszerepeket, feltűnt például a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjaiban, de mozifilmeket is forgatott, az utolsót 2010-ben. Visszatért a színházba és több darabban is főszerepet játszott.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői


Angela Watson – Karen Foster, a butácska szépség

Akárcsak sorozatbeli testvére, a 38 éves Angela is modellként kezdte pályafutását. Már gyerekkorában több szépségversenyre is benevezték a szülei, és ezeket általában meg is nyerte, sőt 1988-ban Texasban ő lett az év modellje. A középiskolás éveket Kaliforniában töltötte, feltűnt néhány reklámban és színházi szerepeket is kapott. 1993 és 1995 között három jelölést kapott Az Egyről a kettőre című sorozatban nyújtott alakításáért, később mégsem árasztották el a szerepajánlatok. Miután szülei a tízéves munkaviszonya alatt megkeresett, 2,5 millió dolláros vagyonát elherdálták, Angela létrehozott egy szervezetet az önmagukat eltartó gyerekszínészek javára, hogy mind nekik, mind a sportolóknak megtanítsa, hogyan gazdálkodhatnak a vagyonukkal.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői


Christopher Castile – Mark Foster, a törpe zseni

Az 1980-as születésű Christopher Jon az Egyről a kettőre előtt szerepelt néhány sorozatban és egy tévéfilmben is, ám az igazi, ám annál rövidebb sikert a nagycsaládos sitcom hozta meg számára. 1992-ben és 1993-ban főszerepet játszott a Beethoven első és második részében, valamint ő kölcsönözte a Nickelodeon csatornán futó Hé, Arnold! című mesesorozat egyik szereplőjének hangját. Az Egyről a kettőre után, amelyben ő alakította Carol legkisebb gyermekét és egyben egyetlen, okostojás fiát, visszavonult a színészettől. Jelenleg Kanadában él, és a politikatudományok professzora a Biola Egyetemen. Két gyermeke született, Jon és Donna.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői


Peggy Rea – Ivy Baker, Carol édesanyja

Csupán egy évig, 1991–1992 között alakította a sorozat nagymamáját, ő alakította Carol édesanyját, aki a szépségszalonban dolgozott. Peggy Rea több sorozat komikája is volt. 89 évesen, hosszan tartó betegség után hunyt el, mindössze egy héttel kilencvenedik születésnapja előtt.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői


Patrika Darbo – Penny Baker, Carol mindenbe belekotyogó testvére

Szintén csak egyéves szerződést írtak vele alá a sorozat készítői. 2000-ben Emmy-díjat kapott a legjobb mellékszereplő kategóriában az NBC csatornán régóta futó Days of Our LIves című sorozatért. 2010-ben vendégszerepelt a Dexter című sorozatban.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői


Brandon Call – John Thomas “JT” Lambert, a naplopó

Brandon Spencer Lee Call 1976-ban született. Karrierje kezdetén az NBC-n futó Santa Barbara című napi sorozatban bukkant fel. Egy rövid ideig ő játszotta Hobbie Buchanant a Baywatchban, majd megkapta J. T. Lambert szerepét az Egyről a kettőre című családi sorozatban. 1996-ban fegyveres támadás áldozata lett, a stúdióból hazafelé egy ismeretlen tettes támadta meg, és bár mindkét karját meglőtték, a sérülései nem voltak súlyosak és teljesen felépült. Habár ígéretesnek indult színészi karrierje (többször jelölték, 1986-ban és 1987-ben pedig meg is nyerte a Fiatal Művészek díját), ez a sorozattal véget is ért. 1991-ben játszott a Ford Farlaine kalandjaiban és kapott néhány mellékszerepet is, de nem fedezték fel mint színészt. Jelenleg Poway-ben él, elvált, született egy gyermeke, és a szülei benzinkútján dolgozik.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői


Christine Lakin –
Alicia “Al” Lambert, a fiús kislány

A fiús kislány szerepét játszó Christine ma már 35 éves gyönyörű nő, aki nem távolodott el a színészettől. Gyerekkorában sokat költöztek szüleivel, végül Atlantában telepedtek le, itt kezdett el színészkedni. 1990-ben mutatták be A rózsa és a sakál című polgárháborús filmet, amelyben a címszereplő fiatal kori énjét játszotta. Még ebben az évben beválogatták az Egyről a kettőrébe. 1993-ban a legjobb fiatal színész díjára, 1994-ben pedig a Fiatal Művészek Díjára jelölték. A sorozat végeztével már a UCLA hallgatója volt és több filmben is szerepet kapott, igaz, jellemzően csak kisebb mellékszerepeket. 2008-ban Paris Hilton oldalán ő játszotta a csúnya lányt A dögös és a dög című mozifilmben, amiért elnyerték a legrosszabb színésznőpáros díját. 2009-ben ezt kompenzálta a legjobb komikának járó díj a Havok Színház egyik darabjában nyújtott alakításáért. Jelenleg a YouTube Internetikon című versenyének egyik zsűritagja.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői


Josh Byrne – Brendan Lambert, a család szeme fénye

A sorozatból egyik pillanatról a másikra tűnt el, az utolsó évadban már nem láthattuk. A készítők sosem magyarázták el – sem a valóságban, sem a képernyőn –, hogy hova tűnt Lamberték legkisebb gyermeke. A ma 30 éves Josh ezután még két családi sitcomban kapott szerepet, valamint a Mr. Saturday Night című mozifilmben ő játszotta Billy Crystal fiatal énjét. Ezután teljesen eltűnt a show-biznisz világából, olyannyira, hogy egy képen kívül semmi más információ nem lelhető fel róla az interneten.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői


Emily Mae Young – Lilly Foster-Lambert, Frank és Carol közös gyermeke

A 24 éves színésznő 1996 és 1998 között tűnt fel a sorozatban. Négyévesen ő lett Little Miss Apple Dumpling (bizony, amerikában még Almásgombóc Kisasszony versenyt is rendeznek). A sorozat mellett több reklámfilmben és tévéshow-ban is szerepelt, köztük Jay Lenónál is feltűnt.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői


Sasha Mitchell – Cody Lambert, az együgyű unokaöcs

Calvin Klein-modellként kezdte, majd a Dallasban mutatkozott be először színészként. Itt Jockey Ewing törvénytelen fiát, James Beaumont-ot alakította. Ezután tűnt fel Jean-Claude Van Damme oldalán a Kickboxerben, majd a második, harmadik és negyedik részben is főszerepet játszott. 1991-ben költözött be a Foster–Lambert család kertjébe lakókocsijával és szerves része lett a család életének. Leginkább zs-kategóriás filmekben tűnt fel, illetve néhány népszerű sorozat epizódszerepeiben láthattuk (JAG – Becsületbeli ügyek, Vészhelyzet). Sashának három lánya született feleségétől, Jeanette-től. 1996-ban elítélték terhes felesége kétrendbeli bántalmazásáért, végül elváltak. 1998-ban azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy ő szeretne Amerika első zsidó származású elnöke lenni.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői


Bronson Pinchot – Jean-Luc Rieupeyroux, kozmetikus, Carol üzleti partnere

Pinchot több mozifilmben is szerepelt, köztük a Beverly Hills-i zsaru első és második részében és számos sorozatban is feltűnt, köztük a Superman legújabb kalandjaiban. 1996-ban egy évadon keresztül alakította Carol üzleti partnerét, aki erre az időre fontos része lett a családnak. Többször is feltűnt az Esküdt ellenségek című sorozatban, mostanában pedig saját műsora van egy kanadai csatornán.

Emlékszel még? - Így megváltoztak az Egyről a kettőre szereplői

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top