Így néznek most ki az Addams Family szereplői

Horowitz Katalin | 2016. Április 25.
A világ legcukibb horrorcsaládja tévés sorozatként kezdte hódító útját, ám a legtöbben bizonyára az 1991-es mozifilm alapján emlékeznek az Addams Familyre. Az idő vasfoga rajtuk is fogott, így néznek ki most a főbb szereplők.

A filmet Barry Sonnenfeld rendezte, akinek a nevéhez több nagy kaliberű vígjáték köthető a Men in Blacktől kezdve a Wild Wild Westen át a Szóljatok a köpcösnekig. Az Addams Familyvel kezdte rendezői karrierjét 1991-ben. A film parádés szereposztással készült, és bár nem lett akkora siker, mint szerették volna, a mai napig rengeteg rajongója akad a hátborzongatóan szívélyes paracsaládnak. Lássuk a szereplőket!

A családanyát, Morticia Addamst az isteni Anjelica Huston keltette életre. Az Oscar-díjas színésznő tökéletesen hozta az elegáns díva szerepét, aki hosszú szipkás cigarettával és vérvörös rúzzsal pillázott csábítóan a férjére. A színésznő idén lesz 65 éves, aktívan dolgozik, főleg tévésorozatokban látható a tengerentúlon.

Morticia szerepe Anjelica Houston felejthetetlen alakításai közé tartozik

A kislányt, Wednesday-t a forgatás idején mindössze 11 éves Christina Ricci formálta meg, és bár a most 36 éves színésznő több igen komoly filmben és sorozatban is szerepelt, sok mozirajongó számára örökre a sátáni tekintetű kislány marad.

Christina Ricci 11 évesen és tavaly

Szintén jellegzetes alakja az Addams családnak a hóbortos és őrült nagybácsi, Fester, akit a Vissza a jövőbe Dokija, vagyis Christopher Lloyd formált meg. A kopasz bolond szerepe nem tartozik Lloyd legerősebb alakításai közé, de tény, hogy a felismerhetetlenre maszkírozott színésznek valóságos jutalomjáték volt Fester figurája.

Christopher Lloyd felismerhetetlenre maszkírozva játszotta Fester nagybácsi szerepét

A rémisztő nagymama szerepe a nálunk kevésbé ismert Judith Malinának jutott. A most 88 éves színésznő ma már kevésbé aktív, de láthattuk a Vészhelyzet, illetve a Maffiózók című sorozatok epizódjaiban is.

A rémisztő nagyi a valóságban sokkal kedvesebb

A legfiatalabb Addams-gyereket, Pugsleyt Jimmy Workman alakította, neki nem annyira jött be a hollywoodi élet, 1991 óta ugyanis csupán 11 produkcióban szerepelt, ebből a legnagyobb kaliberű alkotás a Jack Nicholson nevével fémjelzett Lesz ez még így se című dráma volt, igaz, ebben csak mellékszerep jutott Workmannek.

Jimmy Workmannek nem jött be Hollywood

Sajnos a család fejét, a feleségébe szenvedélyesen szerelmes Gomezt alakító Raul Julia ma már nincs az élők sorában. A karakteres arcú színész számos művészfilmben, illetve megfilmesített színházi alkotásban állt a kamera előtt, azonban 1994-ben, mindössze három évvel az Addams Family forgatása után, 54 évesen, stroke következtében elhunyt.

Raul Julia tragikusan fiatalon hunyt el (Fotó: Tumblr)

Nem tudjuk, hogy a család házi kedvencét, az ide-oda mászkáló kezet, vagyis Izét (Thing) ki alakította, de bízunk benne, hogy a kézápoló krémek fejlődésének köszönhetően még ma is lendületes araszokkal közlekedik fel és alá.

További cikkek filmekről az NLCafén:

Exit mobile version