Magyar állatok védelméért kampányolt a híres-neves Jane Goodall

nlc | 2016. Június 06.
Pesthidegkúti siklókat vett védelmébe Jane Goodall, aki személyesen is megjelent egy kiemelt magyar természetvédelmi programon.

A Magyarországon kihalás szélén álló, fokozottan védett kaszpi haragossikló védelméről szólt az a kirándulás, ahová Jane Goodall is ellátogatott. A világ egyik legismertebb kutatója legutóbbi budapesti látogatásakor kapcsolódott be a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egyik kiemelt programjába. A Jane Goodall Intézet kirándulást szervezett Budapest egyik népszerű kirándulóhelyén, a pesthidegkúti vitorlázó repülőtér mellett, ahol a kaszpi haragossikló is él.

A szakemberek vasárnapra időzítették két befogott, rádiós nyomkövetővel ellátott sikló eleresztését is. Jane Goodall nagy örömmel vállalta, hogy az egyik ritka hüllőt maga bocsátja vissza üregébe. Hatalmas élmény volt a kirándulás a jelenlévők szerint. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület holnapján azt is olvastuk, hogy a nagyszerű kutató a délutáni előadásán beszámolt siklós élményéről is.

Néhány éve így kampányolt Jane a delfinekért:

Exit mobile version