Könnyűbúvárok szolgálnak fel a víz alatti étteremben

MTI/NLCafé | 2017. Február 01.
A vendégek úszva tudják megközelíteni a különleges éttermet.

Víz alatti “éttermet” nyitott egy belga vállalkozó. A brüsszeli úszómedencét könnyűbúvárok edzéséhez építették, ezért különlegesen mély. Az éttermet, egy két méter átmérőjű gömböt, a medence aljához rögzítették.

 

A The Pearl (Gyöngy) névre keresztelt, öt méter mélyen található gömbbe könnyűbúvár-felszerelésben érkeznek a vendégek, és alulról úsznak be. A víz 33 fokos, így nem fáznak étkezés közben. A gömb légbuborékjában egy kerek asztalnál fogyaszthatják el a libamájat, a ráksalátát és a pezsgőt, amelyet vízhatlan dobozokban hoznak a könnyűbúvár pincérek.

“Új korszakot nyitunk az éttermek történetében” – mondta John Beernaerts, aki egy évtizede építette meg Brüsszelben a NEMO33 medencét. A Gyöngy megvalósítása egy évbe telt, számos tervet kipróbáltak, míg kifejlesztették a legalkalmasabb formát.

Az étteremben fejenként 99 euróba (30 ezer forintba) kerül egy ebéd, de a vendégek szerint páratlan élmény. 

 

Exit mobile version