Elrendelte a balatonboglári hajóállomáson üzemelő Kikötő Falatozó azonnal bezárását a Nébih, miután ellenőrei tarthatatlan higiéniai állapotokat fedeztek fel a büfében, ahol több éve lejárt alapanyagokból dolgoztak gyomorforgató körülmények között. Az Üvegtigris ehhez képest I. osztályú étteremnek tűnik.
A Nébih szerint a büfé vendéglátó ipari tevékenység végzésére alkalmatlan, az egység működése jelentős élelmiszer-biztonsági kockázatot jelent, ezért kellett azonnal bezárni a helyet.
A falatozóban borzalmas állapotokat találtak az ellenőrök: használhatatlanok voltak a hűtők, amelyik működött, azt vastag jégréteg borította, a rozsda ette polcokon helyben lefagyasztott termékek sorjáztak, mindenféle nyomon követést lehetővé tévő jelzés nélkül. Azokról a termékekről, amelyeken volt címke, kiderült, hogy már a 2014-es és a 2016-os balatoni szezon óta ott állnak a boglári büfé konyhájában, ahol egyetlen kézmosó sem volt használható, az edények tisztítatlanok, több esetben rozsdásak voltak. A polcokon egymáson álltak az ételmaradékkal teli edények, mindent belepett a zsíros por, és növények kúsztak be a tető és a fal illesztései között.
A lenti videó megtekintése után érthető, hogy a hatóság az azonnali bezárás mellett döntött. Honlapukon írják, hogy eljárást indítottak a vendéglátóegység üzemeltetője ellen, aki milliós nagyságrendű bírságra számíthat.
A balatonboglári büfé ki sem nyithat addig, amíg meg nem szüntetik a hiányosságokat, és a Nébih nem tartott egy újabb hatósági ellenőrzést.