Donald Trump ismét kivívta egy világsztár haragját

Horowitz Katalin | 2018. November 05.
Az amerikai elnök nem először akaszt bajszot szupersztárokkal, most sem történt ez másként, miután kiderült, hogy milyen zene szól Trump egyik kampánygyűlésén.

Nemrég attól volt hangos a világsajtó, hogy Donald Trump a világ jelenlegi legjobbnak tartott kosárlabdázóját, LeBron Jamest sértegette Twitter-csatornáján, amit a sportoló nem is hagyott szó nélkül.

Bár nem látott napvilágot újabb elnöki tweet, Trumpnak, illetve az elnök szereplésével járó rendezvények szervezőinek valószínűleg magyarázkodniuk kell majd – néhány ügyvéddel megtámogatva –, miután kiderült, hogy az egyik republikánus párti kampányrendezvényen feltehetően engedély nélkül használták Rihanna egyik dalát.

Egy Philip Rucker nevű férfi számolt be róla, hogy a Tennessee államban található Chattanoogában rendezett dzsemborin milyen kiváló a hangulat.

„Milliószor elmondták már, de álljon itt még egyszer: Trump kampányrendezvényei semmi máshoz nem hasonlíthatóak a politika világában. Chattanoogában éppen most szól Rihannától a »Don’t Stop the Music«, miközben a szervezők trumpos pólókat dobálnak a közönség soraiba, mint egy kosármeccsen. Mindenki imádja” – írta Rucker.

Rihanna köszöni, de nem kér a Trump-rendezvényekből (Fotó: Getty Images)

Több se kellett az énekesnőnek, aki magyar idő szerint hétfő hajnali fél 2-kor reagált a fentiekre.

Már nem sokáig [szól majd a zene]…mivel sem én, sem az embereim sem leszünk soha egyetlen ilyen tragikus gyűlésen, de még csak a közelében sem. Köszi a figyelmeztetést, Philip!” – válaszolta Rihanna.

Egyelőre nem tudni, hogy az énekesnő vagy ügyvédei küldtek-e már úgynevezett „cease-and-desist” levelet az elnök stábjának, amelyben felszólítják a szerzői jogsértés megszüntetésére, mint ahogy arról sincs további információ, hogy milyen lépéseket terveznek az üggyel kapcsolatban. A The Huffington Post mindenesetre Rihanna képviselőihez fordult további magyarázatért.

Donald Trump nem először használt fel illegálisan olyan zeneszámokat, amelyek jogait nem vásárolta meg. A The Hill értesülései szerint többek között Elton John, Axl Rose, valamint a nemrég elhunyt Prince képviselői is panaszt tettek már amiatt, hogy az elnök az engedélyük nélkül használja a zenéiket. Múlt héten pedig az R&B-sztár Pharrell Williams küldött egy tiltólevelet Trumpnak, miután egy az elnökhöz köthető rendezvényen a Happy című számát játszották le – ez ráadásul csupán néhány órával azután történt, hogy egy magányos merénylő 11 ember életét oltotta ki egy pittsburghi zsinagógában.

Rihanna emellett a holnap esedékes időközi választáson való részvételre is buzdította amerikai követőit, akik bizonyára rengetegen vannak az énekesnő közel 90 millió online követője között. A fentiek fényében pedig talán az sem meglepő, hogy Rihanna inkább a demokrata jelölteket támogatja, Instagram-oldalán ugyanis nemrég a floridai Andrew Gillum megválasztására biztatta az amerikai államban szavazó rajongóit.

Exit mobile version