Rutkai Borival és az Alma együttessel zárul az idei Gyerek Sziget

nlc | 2019. Június 21.
Végéhez közeledik az egy hónapon át tartó gyerekzsúr, de még az utolsó hétvége is tartogat meglepetéseket és kipróbálni való új játékokat.

Ezen a hétvégén bezárulnak a Generali Gyerek Sziget kapui, de június 22–23-án még mindenki jól megmártózhat a mesék, a játékok és a kalandok birodalmában. A Generali Nagyszínpadon Rutkai Bori és bandája zendít rá szombaton, utánuk pedig az Aranyszamár Bábszínház varázsolja a színpadra Pom Pomot és barátait.

Vasárnap az „end show-ról” a Minimax fesztivál gondoskodik: lesz Kicsi Gesztenye Klub, fellép az Apacuka, a Mintapinty; Bíró Eszter és az Alma együttes is garantáltan megénekeltet mindenkit.

Vajon mit kell tudni a hiúzról? És hogyan lehet kirándulás közben megfigyelni egy mókust vagy a kertben egy arra tévedt sünit? A Vadonleső program interaktív természetismereti játékával tanítja meg a gyerkőcöknek, mit érdemes tudniuk a vadon élő védett állatok és növények megőrzéséről, de az év emlőséről, a titokzatos hiúzról is sok érdekesség kiderül.

A Gyerek Paradicsom helyszínen a Vadonleső és a Magtól magig programon tanulhatnak még a kicsik a környezetükről, arról, hogy miért is jó, ha ilyen sokféle növény van, és miért kell megőriznünk őket.

A rengeteg tudás mellett pedig a Vakáció játékgyárból saját maguk által készített kincseket is hazavihetnek: gyurmasütit gyúrhatnak, játékká változtathatják a tojástartót, a WC-papír-gurigát, sőt a krumplit is!

A Kézműves Palotába is érdemes lesz betérni saját gyártmányú kincsekért: ezen a hétvégén többek közt a habkarton-építészetet lehet kipróbálni, de a Cserkésztábor is várja még az alkotni vágyókat. Szintén a táborban tör ki a számháború, végig lehet menni az akadálypályán, és a lurkók kedvenc meseszereplőiknek is segíthetnek a Meseerdőben.

Kiemelt kép: Gyerek Sziget / Facebook

Exit mobile version