Szabadidő

Ingyenes programokkal vár a Generali Gyerek Sziget

Szombaton a Generali Nagyszínpad sztárja Gryllus Vilmos lesz.

Végre a nyár is megérkezett, így nem is kérdés tovább, hogy hétvégente irány a szabad. Szombaton a Generali Nagyszínpad sztárja Gryllus Vilmos lesz, aki dalaival nemcsak a gyerekeket, de bizonyára a szüleiket is éneklésre csábítja, míg másnap a Veronaki, azaz Tarján Veronika és zenekara éneklik meg Mosó Masa mosodájának meséjét.

Gólyalábon érkezik három bandita is messze földről, onnan, ahol egykor a Fekete Bika is élt, Aranyhaj pedig a hercegét várta. A kolozsvári Shoshin Utcaszínház gólyalábakon varázsolja a kicsik elé történeteit.

Ezen a hétvégén nyitja meg kapuit a Generali Sportparkban a Bringás kalandpark is, ahol ezúttal kicsit más szemszögből ismerhetik meg a gyerkőcök a kétkerekű drótszamarat: kipróbálhatják a kacangát, és tesztelhetik azt is, hány kör megy a pumpapályán pedáltekerés nélkül. Azok pedig, akik szeretik a kihívásokat, ezen a hétvégén utoljára tesztelhetik erejüket a Gladiátor Run akadálypályáján.

Igazi varázslat tárul a kíváncsi szemek elé a Karamella Cirkuszvilágban, ahol Rolandó bűvésztől lehet majd trükköket tanulni, meg lehet nézni, milyen egy bohóc lakása, a bátrabbak pedig kipróbálhatják a tisut, a trapézt vagy a drótkötelet a Kaboló Mozgásművészeti Műhely Artista Tanodájában.

A Kézműves Palotában most ki lehet próbálni milyen is az alkotás 3D-nyomtatótollakkal. Itt az előre elkészített sablonokat lehet majd átrajzolni a 3D-toll által megolvasztott műanyaggal, az így elkészült alkatrészekből napszemüveg, bicikli vagy akár az Eiffel-torony is megépülhet!

A Gyerek Paradicsom az NKM energiájával elnevezésű helyszínen a természettel ismerkedhetnek meg jobban a lurkók. A Gasztrohős Palánták Ovisprogramján megtanulhatják, honnan érkezik például a banán vagy az avokádó, és hogy mi terem itthon, ha pedig ez már megy, a Paradicsom Projekt gasztrokalandjában piaci kofaként is ajánlgathatják a zöldségeket és gyümölcsöket. Mindemellett azt is megtudhatják, miért jó az évszaknak megfelelően étkezni, de készíthetnek saját receptfüzetet és fűszersót is.

A rengeteg újdonság mellett ezúttal is lehet állatokkal barátkozni az Állatsimogatóban, a Cserkésztáborban kalandozni, lesz agyagozás, és a legkülönfélébb kézműves műhelyek várják az alkotó kezeket. Érdekes hangszereket lehet megszólaltatni a Hangolórán, lesz trambulin, ugrálóvár és minden, mi szem-szájnak ingere. A Gyerek Sziget egészen június 23-ig várja a családokat ingyenes programjaival, a részletes program a www.gyereksziget.hu oldalon található.

(Kiemelt kép: Generali)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top