Egy Ask for Doodles néven elérhető blogon jelent meg az alábbi, fantasztikusan vicces történet arról, hogy miért tárolnak tajvani informatikusok különféle, leginkább a nálunk csak pufiként emlegetett puffasztott kukoricára emlékeztető ropogtatnivalót a számítógépeik környékén. Nem vicc, a jelenségnek még saját Wikipédia-oldala is van, ahol természetesen fotókon is bemutatják a Kuai Kuai nevű finomság szakszerű elhelyezését.
A fenti képen egy asztali gép mellett látható a kukoricapufi, az alábbi viszont már egy szervertermet ábrázol, ahol mindegyik szerverszekrény tetején elhelyeztek egyet-egyet a jellegzetes csomagolású finomságból.
A jelenségnek, bármennyire bizarrnak is tűnik, egészen egyszerű a magyarázata: a Kuai Kuai (helyi írásjelekkel: 乖乖) márkanév szó szerinti fordításban körülbelül annyit jelent, hogy „szófogadó” vagy „jól viselkedő”. Emiatt a tajvani informatikusok afféle nem hivatalos kabalaként kezdték használni a kis csomagokat, hogy a gondjaikra bízott szerverek jól viselkedjenek, és ne fagyjanak le váratlanul. Fontos, hogy ehhez kizárólag a zöld csomagolású Kuai Kuait lehet használni, mivel a babona szerint ez biztosítja, hogy a szervereken ne aludjanak ki a megfelelő működést jelző zöld fények.
Ez a szokás annyira elterjedt, hogy Tajvan legnagyobb félvezetőgyártó cégénél, a TSMC-nél például ez az egyetlen élelmiszer, amit be lehet vinni a szigorúan őrzött szerverterembe, sőt a vállalat egy ízben még egy szállítmány egyedi csomagolású Kuai Kuait is rendelt a gyártótól: a zöld zacskókra rájuk szabott „házi áldást” is írtak, hogy a cég zavartalanul üzemelhessen.
A vicces babona előbb a hétköznapi számítógép-felhasználók körében terjedt tovább, majd átszivárgott az élet más területeire is: egyetemi kutatók például a laboratóriumi berendezéseik mellé helyezik oda a ropogtatnivalót, de például, amikor 2017-ben Tajvan arra készült, hogy kilőjék a világűrbe az első hazai gyártású műholdjukat, a fejlesztőcsapat Kuai Kuaijal rakta körül az erre a célra szolgáló rakéta modelljét, hogy így biztosítsák a problémamentes kilövést.
Napjainkra pedig ott tart a dolog, hogy a puffasztott kukorica ma már odakerül a nagy gyárak futószalagjai mellé is, hogy a következő karbantartásig ne adódjon semmilyen műszaki probléma a szerkezettel.
A blogposzt írója arra is felhívta a figyelmet, hogy a babona követői vallásos tisztelettel ügyelnek rá, hogy a Kuai Kuait mindig lecseréljék, ha a csomagoknak lejár a szavatossági ideje, mert úgy tartják, hogy a csomag „varázsereje” a minőséggel együtt elillan.