Életmód

5 régi babona, hogy sok pénzed legyen

Fogadd meg ezeket a hiedelmeket, hátha beüt a mesés gazdagság.

Ha nem is hiszel igazán a babonákban, mindannyiunk életében vannak olyan rituálék, amelyekhez ragaszkodunk a mindennapokban.

Most néhány olyan babonát mutatunk, amelyek a pénzzel kapcsolatosak. Lesz köztük meglepő és olyan is, amit biztosan másképp csináltál eddig.

  1. Következő alkalommal, amikor fizetést kapsz, az egészet vidd haza, vagy hagyd a számládon. Ne költekezz túl sokat aznap, csak annyit, amit nagyon fontos kifizetni. A hiedelem szerint az újonnan kapott pénz legalább egy éjszakát otthon kell maradjon, a többi megtakarított pénzzel együtt.
  2. „A pénz számolva jó” – tartja az ősi mondás. Számold meg meg, hogy mindig tudd, mennyi pénzed van a tárcádban.
  3. A pénztárcádban mindig úgy helyezd el a pénzeket, hogy csökkenő sorrendben legyenek az értékük szerint, és az elejük legyen feléd. Így amikor kinyitod a pénztárcádat, mindig a nagyobb értékekkel nézel szembe először. Az is fontos, hogy a bankók ne álljanak fejjel lefelé.

Ha kíváncsi vagy a további két pénzzel kapcsolatos babonára és arra, hogy mit gondolt egy tudós a babonákról, olvasd el a Deluxe.cafeblog.hu bejegyzését.

(Nyitókép: Istockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top