Hőség, zivatar és felhőszakadás is jöhet

nlc | 2019. Július 30.
Az OMSZ több megyére is figyelmeztetést adott ki. Az ország egész területén 25 fok körüli középhőmérsékletre és sűrű esőre kell számítani, többfelé ma is leszakadhat az ég.

A napsütés mellett a Dunántúlon és a középső tájakon kevesebb, az északkeleti országrészben pedig több gomolyfelhő is képződhet, elsősorban itt kell számítanunk szórványosan záporra, zivatarra és felhőszakadásra is – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A záporokat többfelé heves felhőszakadás is kísérheti (Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs)

Az OMSZ a zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki: előbbi az ország egész területére, utóbbi Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére szól.

Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, az Alpokalján időnként megerősödik, zivatarok környékén viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-33 fok lesz, késő estére 20-25 fok közé hűl le a levegő. A napi középhőmérséklet az ország nagyobb részén 25 fok körül alakul, a hőség miatt szintén országos figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok.

Exit mobile version