Szabadidő

Két hullámban csapnak le a viharok, figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Nyolc megyében másodfokú a figyelmeztetés a zivatarok miatt.

Szombaton ismét több helyen, előre láthatóan legalább két hullámban várható zivatar: délelőtt nagyobb valószínűséggel az északi országrészben és a Dunántúlon, majd délutántól már a középső országészben is. Legkisebb eséllyel talán a Tiszántúl déli felén fordulhatnak elő zivatarok a mai nap folyamán – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Felhőszakadás miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki, nyolc megyében másodfokú, narancssárga a jelzés:

Eközben citromsárga figyelmeztetés is érvényben van az egész ország területére a zivatarok miatt. A zivatarokat erős vagy viharos, néhol 80 kilométer/órásnál is durvább széllökések kísérhetik, bizonyos tájakon 2 centisnél nagyobb jég is hullhat. A legjellemzőbb viszont a felhőszakadás lesz, néhol 50 milliméternél is több csapadék eshet rövid idő alatt.

És ha mindez még nem lenne elég, Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyére a hőség miatt is figyelmeztet a meteorológia, mert a napi középhőmérséklet 25 fok fölött valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 32 fok között várható, a délnyugati tájakon 33, 34 fokot is mérhetnek. Késő estére 20, 26 fok közé hűl le a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top