Aktuális

Durva jégeső pusztított Zalában

Országszerte több helyen felhőszakadás volt, Budapesten és Fóton is jókora jégdarabok potyogtak. A tűzoltóknak kidőlt fák, leszakadt ágak miatt kellett kiszállniuk.
vihar, jégeső

Pénteken megérkezett a csapadékos idő, az ország számos részében heves viharok voltak. Az Index összefoglalója szerint durva jégeső pusztított a Zala megyei Becsehelyen és Lentiben.

Kora délután Budapestet is elérte a viharzóna, a IV. kerületben is méretes jégdarabok potyogtak az égből. Fótot is elverte a jég.

A tűzoltókat a délutáni vihar után több helyre is riasztották fővárosban, főleg kidőlt fák letört ágak miatt volt szükség a segítségükre. 

A IV. kerületben a Tungsram utcában és az Elem utcában autókra, a Fóti úton az úttestre, míg a Károlyi Sándor úton és a XIX. kerületi Jáhn Ferenc utcában a járdára dőlt egy fa.

A XV. kerületi Pozsony utcában ág esett egy vezetékre, Kőbányán, a Gergely utcában tetőre dőlt egy kémény, a VIII. kerületben, a József körúton pedig egy lógó csatornát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

Az elkövetkező napokban hasonlóan csapadékos időjárásra számíthatunk, szombatra hat északi megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az OMSZ.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: MTI / Varga György)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top