Aktuális

Felhőszakadás, jégeső és viharos szél is jöhet

Szerdán is marad az esős idő, sokfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Estére 11-18 fok közé hűl a levegő.

Szerdán is sokfelé lehet szórványos eső, zápor, zivatar – írja a Kiderül.hu. Az északias szél megélénkül, Északnyugat-Dunántúlon megerősödik, az Alpokalja térségében és a zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet a Dunántúlon 14-18, keletebbre 20-25 fok között alakul. Késő estére 11 és 18 fok közé hűl le a levegő.

eső, zápor, zivatar, esernyő

Fotó: Unsplash

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) felhőszakadás, szélvihar és zivatar miatt adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Előrejelzésük szerint az esőt viharos szél, jégeső és főként a délkeleti országrészben felhőszakadás is kísérheti.

Keddre is kijutott a viharokból: többfelé 30 milliméter körüli csapadék hullott, egyes településeken az utcán hömpölygött a víz. Az Időkép videójának tanúsága szerint Vecsést és a XVIII. kerületet egy félelmetes szupercella ostromolta, amely viharos széllel és jégesővel érkezett:

A főváros környékén szinte mindenhol dörgött az ég. A budai oldal és a Dunakanyar is bőven kapott az áldásból:

A hirtelen lehullott csapadékot nem tudta magába szívni a föld, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszó és Legyesbénye között szabályos iszapzuhatag alakult ki:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top