Szabadidő

Hőség, zivatar és felhőszakadás is jöhet

Az OMSZ több megyére is figyelmeztetést adott ki. Az ország egész területén 25 fok körüli középhőmérsékletre és sűrű esőre kell számítani, többfelé ma is leszakadhat az ég.

A napsütés mellett a Dunántúlon és a középső tájakon kevesebb, az északkeleti országrészben pedig több gomolyfelhő is képződhet, elsősorban itt kell számítanunk szórványosan záporra, zivatarra és felhőszakadásra is – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A záporokat többfelé heves felhőszakadás is kísérheti (Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs)

Az OMSZ a zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki: előbbi az ország egész területére, utóbbi Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére szól.

Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, az Alpokalján időnként megerősödik, zivatarok környékén viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-33 fok lesz, késő estére 20-25 fok közé hűl le a levegő. A napi középhőmérséklet az ország nagyobb részén 25 fok körül alakul, a hőség miatt szintén országos figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top