Beárnyékolta a Grammy-gálát Kobe Bryant halála

nlc | 2020. Január 27.
Az elhunyt kosárlabdasztárról szólt minden a díjkiosztón.

Beárnyékolta Kobe Bryant kosárlabdasztár halála az idei, 62. Grammy-díjkiosztó gálát. Az eseménynek helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben a Staples stadion adott otthont, ami Bryant csapatának, a Los Angeles Lakersnek az otthona.

Bryant pár órával korábban helikopter-balesetben vesztette életét – a 13 éves lánya is meghalt –, és az amerikai zenei szakma legrangosabb díjátadójának elején emlékének szólt minden.

Kobe Bryant elhunyt kosárlabdasztár fényképe a kivetítőn a 62.Grammy-díjkiosztó gálán a Los Angeles-i Staples stadionban. Közben a műsorvezető Alicia Keys (b2) és a Boyz II Men tagjai, Nathan Morris, Wanya Morris, Shawn Stockman énekelnek (Fotó: Kevin Winter / Getty Images for The Recording Academy)

Összesen 84 Grammyt osztottak ki, de csupán tízet a gálán, a többit már előre odaítélték. Az év dala díjat Billie Eilish énekes kapta Bad Guy (Rosszfiú) című számért.

A további díjazottak közül Lizzo, a rythm and blues műfaj énekesnője hármat is elnyert, köztük a legjobb városi kortárs lemezért járót (címe: Cuz I Love You – Mer’ szeretlek) és a legjobb egyéni popelőadásét.

A 18 éves Billie Eilish popalbumáért kapott Grammyt, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Mikor mind elalszunk, hol járunk?) című lemezért.

A countrymuzsika-rapper Lil Nas X Billy és Ray Cyrus countryénekes nyerte a legjobb zenei videóért, az Old Town Road (Öreg városi út) címűért járó Grammyt.

A néhai Nipsey Hussle posztumusz Grammyt kapott, mint legjobb rapper.

Beyoncé kapott egy újabb Grammyt, így már 24 van neki, Lady Gaga ezúttal kettőt is átvehetett.

(MTI)

Exit mobile version