Retro televíziós bemondónők, ezért imádtuk őket

nlc | 2020. Március 10.
Tamási Eszter, Takács Marika, Kertész Zsuzsa – csak néhány név, akik a Magyar Televízió hőskorában szinte családtagjaink voltak. Most eláruljuk, miért szerettük őket annyira.

Tamási Eszter, Takács Marika, Kertész Zsuzsa, Kudlik Júlia, Endrei Judit, Berkes Zsuzsa, Baleczky Annamária – pár név a Magyar Televízió hőskorából, akik nap mint nap ültettek le bennünket a televízió képernyője elé. Bemondónők voltak, akiknek a fő feladata az volt, hogy felhívják a tévénézők figyelmét az épp soron következő műsorra. Ők vezették fel a Híradót, az Esti mesét, a Családi kört vagy az esti sorozatot, és bizony, nagyon tiszteltük, szerettük őket. Talán egy picit családtagnak is tekintettük őket, és mélyen gyászoltuk azokat, akik már elhunytak közülük. 

Kép forrása: Fortepan

De mi is volt a titkuk? Miért voltak ők ennyire közel a szíveinkhez? 

Játsszunk egyet: gondolj egy mai, magyar műsorvezetőre. Nem kell, hogy nevekkel dobálózzunk, nem kell, hogy konkretizáljunk. Csak gondolj valakire, hogy számodra is látványos legyen a különbség. Aztán térjünk vissza a „retró emlékekhez” és beszélgessünk inkább róluk. Róluk, akik:

Ilyen nagyon egyszerű volt ez. 

(via: Bouvet / Caféblog)

Exit mobile version