Eredeti időpontban biztos nem tartják meg a Sziget Fesztivált

nlc | 2020. Április 30.
A tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozás miatt az összes nyári fesztivál és nagyobb rendezvény sorsa bizonytalanná vált.

Ma bejelentették, hogy augusztus 15-ig nem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényt tartani Magyarországon. Ezek után borítékolható, hogy az addig tervezett fesztiválok, koncertek biztosan nem rendezhetők meg az eddig ismert formában vagy időpontban – írja az Index.

Eddig hivatalosan csak a Bánkitó és a FEZEN szervezői jelentették be, hogy idén nem rendezik meg a fesztiváljaikat, a júniusra tervezett Kolorádót és a Fishing On Orfűt pedig késő augusztusra halasztották.

Eredetileg június végére hirdették meg a soproni Volt Fesztivált, és augusztus 5–11. között tartották volna a Sziget Fesztivált. Hogy ezeknek a rendezvényeknek mi lesz a sorsa, az egyelőre kérdéses.

Ahogy egy sor másik nyári fesztiválról sem tudni még, megtartják-e őket: Rockmaraton (Dunaújváros), Balaton Sound (Zamárdi), Campus Fesztivál (Debrecen), Művészetek Völgye (Kapolcs és környéke), EFOTT (Velencei-tó), EastFest (Mezőtúr), Ördögkatlan (Villány), VeszprémFest (Veszprém), Ozora Fesztivál (Ozora).

Ezen kívül rengeteg kisebb rendezvény is a korlátozó rendezvény hatálya alá eshet.

Frissítés!

Cikkünk megjelenése után közölte a Sziget Sajtóiroda, hogy idén nem lesz Sziget Fesztivál, és elmarad a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

További cikkek a járvány miatt nehéz helyzetben lévő fesztiválokról:

Exit mobile version