Németországban kötelező lesz a napi két kutyasétáltatás

T.CS. | 2020. Augusztus 18.
2021 januárjától új rendeletben szabályoznák Németországban a kutyatartást, és azt is meghatároznák, hogy legalább napi egy órányi kutyasétáltatás jár az ebeknek.

Nem szabad hosszan egyedül hagyni a kutyákat, többször is foglalkozni kell velük, és napi két alkalommal, összesen legalább egy órában sétáltatni kell őket a gazdáiknak. Többek között ezek is szerepelnek abban a rendeletben, melynek tervét a napokban küldték ki a szakmai szervezeteknek véleményezésre Németországban – írta meg a Pesti Hírlap.

A kutyasétáltatás diszkrét bája (fotó: Pixabay)

A rendelet legfontosabb eleme, hogy megtiltják a kutyák ketrecben tartását, a szabályok betartásának ellenőrzése tartományi feladat lesz. Attól azonban nem kell tartani, hogy minden háztartásba becsöngetnek majd, és stopperrel ellenőrzik majd, hogy a kutya valóban sétált-e aznap legalább egy órát.  Tiltani fogják azokat a kiállításokat és versenyeket is, melyben megcsonkított, fülüktől, farkuktól megfosztott, illetve túltenyésztett kutyákat vonultatnak fel. Szigorítják a kutyatenyésztés szabályait is: egy-egy tenyésztő maximum három olyan kutyát gondozhat, ami kölyköket nevel, és naponta legalább négy órát kell a kölykökkel foglalkozni. A tervezett rendelet nemcsak a kutyák, hanem a haszonállatok tartását is szabályozná: megtiltanák például, hogy naponta négy és fél óránál tovább szállítsák az állatokat Németországon belül, és nyáron biztosítani kellene számukra a 30 fok alatti hőmérsékletet a környezetükben.

Kutyát sétáltatni jó. Cikkeinkkel bizonyítjuk:

Exit mobile version